Masszázsmedencével az egészségért

A masszázs hosszú ideje velünk lévő kedvelt "időtöltés". Kezdetben kifejezetten egészségügyi problémák kezelésére használták. Manapság a regenerálódás, lazítás egyik legkedveltebb eszköze lett. Már otthon is elérhető külső közreműködés nélkül. A masszázsmedencék kifejezetten ezt a célt szolgálják.

Szinte nincs olyan ember, aki ne szeretné a masszázst. Vagy ne ülne szívesen jakuzziban lazításként! Miért jó a masszázs?

Az egészséges táplálkozás és az aktív életmód alapvető fontosságú a stressz csökkentése érdekében, de ha sokáig elhanyagoljuk magunkat, akkor a stresszből származó fizikai tünetek kezelésre más módszereket is be kell vetnünk.

Stressz esetén a leginkább problémás területek a háti szakasz, nyak, vállak és a lapockák. A letapadások és izomcsomók kialakulásáért az izmok túlfeszülése a felelős, mivel ilyenkor a test a normálistól eltérő pozíciót vesz fel és az izomtónus megváltozik, így a környező idegek nyomás alá kerülnek. Az izom vérellátása és anyagcseréje ezeken a területeken átalakul, működése megváltozik, és a keletkező feszültség hatására gyulladásos folyamatok indulhatnak meg, letapadások, izomcsomók alakulnak ki.

A masszázs ideális stresszűző!

Masszázs során a vérellátás jelentősen megnő, ami azt jelenti, hogy a sejtek oxigén és tápanyag felvétele javul. A masszázs serkenti a nyirokkeringés működését, vagyis beindul egyfajta méregtelenítés is. Ezért is olyan fontos, hogy a masszázsfürdőzés után pihenjünk, és több vizet igyunk! Ha tovább gondoljuk ezt a folyamatot, akkor láthatjuk, hogy a jó vér- és nyirokkeringés a megfelelő immunerősítés alapját is jelenti.

A rendszeres masszázs azért is ajánlott, mert az izmokon túl az elme ellazulását is segíti, így a stresszből fakadó fizikai tünetek kezelése mellett a megelőzésben is nagyon hatékony módszer.

A masszázs valójában az alternatív terápiák egyik szakterülete, és klinikailag kipróbált eredményei vannak. Nem csak kézzel lehet masszírozni, egy masszázsmedencében való rendszeres fürdőzéssel hasonló eredményeket érhetünk el, mintha rendszeresen masszíroztatnánk magunkat.

 

A masszázskultúra fejlődése ma már lehetővé teszi, hogy akár otthon is élvezhessük a masszázsfürdőzést, ami ma bárkinek elérhető stressz- és feszültségoldó, energizáló lehetőség is.

Masszázsmedencék, jakuzzik ma már szerves részei egy háznak, nyaralónak, vagy egy lakásnak.

A medencében a testünket érő vízsugár ereje mozgatja meg az izmainkat, ízületeinket, ezzel stimulálja a kötőszöveteket, valamint a vér- és nyirokerek rendszerét. Ekkor az idegpályák és a reflexzónák is ingereket kapnak, így azok közreműködésével áttételes hatás érhető el az egész szervezet működésére.

A hidromasszázs és levegő-pezsgőztető berendezésekkel felszerelt masszázsmedence kezdetben gyógyászati célokat szolgált, de ma már frissítő, üdítő, izomlazító és masszírozó funkciót ellátó wellness berendezéssé fejlődött. A medencék ergonómiai szempontokat figyelembe vevő ülő és fekvőhely kialakítással biztosítják számunkra a kényelmes fürdőzést.

Kínálatunkban megtalál különféle minőségi terméket, mint pl. az Intex, Bestway és Hanscraft masszázsmedencéket.

Támogatott cikk

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket