Megújulás 40 felett

Negyven, ötven felett

Ki emlékszik Koncz Zsuzsa slágerének következő soraira?

„Rohan az idő, elmúlik az ősz, évek múlnak el.
Megállítanám, de nem lehet,
mert az idő könyörtelen vonatán fut minden tovább.”

Ha emlékszel ezeknek a soroknak a dallamára, akkor ez a cikkünk igazán neked szól, bár a benne leírtak nem csak azoknak megszívlelendők, akik kapcsolódni tudnak az énekesnő réges-régi slágeréhez.

A nosztalgiázást félretéve, való igaz, hogy már negyven felett a szervezetünk működése egyre inkább megváltozik, akár nők, akár férfiak vagyunk: kevesebb kollagén termelődik, lelassul az anyagcsere, és bizonyos hormonális változások is ebben a korban kezdődnek el. Ez utóbbit jórészt a hölgyek esetében szokták kiemelni, de a férfiak hormonális egészsége se marad változatlanul.

Amikor belépünk ebbe az életszakaszba, kevesen gondolunk arra, hogy életmódunk, étkezési szokásaink mennyire befolyásolják ezeket a korral járó folyamatokat. Sokat ronthatunk, de sokat is javíthatunk az egészségi állapotunkon, ha jó irányba változtatunk az életmódunkon, étrendünkön.

Ami igazán számít

Szervezetünk egy nagyon összetett rendszer, aminek állapotát jelentősen meghatározza a hormonok működése, hiszen a hormonokon múlik a stressztűrő képességünk, az alvásunk minősége, az ideális testsúly fenntartása, sőt, a gyors gondolkodásunk, a koncentrációs képességünk megfelelő szintje is. Az, hogy mit eszünk, kihat a legtöbb hormonra, ezért fontos, hogy olyan étrendet kövessünk, ami hozzájárul a hormonális egészség fenntartásához negyven felett is.

Túl sok cukor

Már a 1960-as évek végétől kezdve elindult az „egyre több cukor, egyre több feldolgozott élelmiszer” tendencia, és ez a jelen korunkra kiérdemelte a „túl sok cukor, túl sok feldolgozott élelmiszer” jelzőt.

Például a gyümölcscukor és a mesterséges édesítők ma már elterjedt használata növeli az édes íz utáni sóvárgást, és a túlsúly kialakulásának kockázatát. Ez nagyon gyakran farkaséhséghez, túlevéshez vezet.

Hormonális mérleghinta

Szervezetünk anyagcseréjét, az elfogyasztott ételek hasznosulását és elégetését hormonok szabályozzák.

A hasnyálmirigy inzulin nevű hormonja raktároz, míg az ugyanitt termelődő glükagon nevű hormon zsírt éget. Az inzulin olyan hormon, ami kivezeti a vérben levő cukrot, míg a glükagon kiüríti a zsírsejtek teli zsírtasakjait.

Az egész rendszer működése hasonlít egy mérleghintához.

Amikor sok az inzulin, mert sok a cukor a vérben, akkor nincs szükség zsírégetésre, amikor pedig nincs elég cukor a vérben, akkor alacsony az inzulin, és jöhet a glükagon, ami mozgósítja az eltartalékolt zsírt.

Amikor tehát sok a cukor, sok az inzulin a vérben, akkor hízunk, és amikor nincs sok cukor, nincs sok inzulin, akkor fogyhatunk, illetve könnyebb megtartanunk az elért ideális testsúlyt.

Így a fogyás és hízás dolgát a hormonok, és nem a kalóriák számolgatása szabályozza.

Ezért nem lehet csupán abban bízni, hogyha nem eszek elég kalóriát, akkor biztosan fogyni fogok.

Ennek a következménye mindig a lelassuló anyagcsere lesz, ami hosszú távon a pajzsmirigyünk egészségét is aláássa.

Kulcs a zsírégetéshez könyv

A zsírégetés és testsúlykontroll valódi titka a Kulcs a zsírégetéshez című Testszerviz könyv olvasói számára többé nem titok.

Ha te is beleuntál a folyamatos koplalásba, vagy a visszatérő kilók elleni küzdelembe, akkor itt az ideje, hogy megtudd, hogyan működik ez az egész fogyás-hízás dolog, és azt, hogy neked pontosan mit kell tenned, hogy kikerülj ebből az ördögi körből.

Vége a kalóriaszámolgatás tévtanának, itt az ideje az egészségtudatos, jól informáltak sikeres életmódváltásának, amikor a leadott kilók nem jönnek többé vissza.

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs a zsírégetéshez című könyvet!

Vitalissimo egészségmegoldások

Testszerviz Fodroskel por

A megfelelő vércukorszint és ezzel együtt az inzulinszint fenntartásának bajnoka a Testszerviz fodroskel por, ami tele van olyan tápanyaggal és rostokkal, amikkel hatékonyan elérhető ez a cél.

Kattints ide, és rendeld meg a Testszerviz Fodroskel port, és segítsd ki a szervezted a magas vércukorszint csapdájából!

Myrobalan pajzsmirigyegészség

Ha te már megtapasztaltad az édes íz utáni sóvárgást, akkor itt az ideje, hogy a megszerzett tudás (Kulcs a zsírégetéshez könyv), a vércukorszintőr fodroskel por mellett gondolj az elhasználódott pajzsmirigyed támogatására is!

Kattints ide, és ismered meg, rendeld meg a Myrobalan termékcsalád hatékony pajzsmirigy barátját a TiroGlan gyógynövénykomplex készítményt!

Gondoskodj a szükséges napi multivitaminjaidról!

Ahhoz, hogy a vércukorszinted támogatása segítse az egészségedet, az is szükséges, hogy ne legyen tápanyaghiányod, azaz hozzájuss minden fontos vitaminhoz, ásványi anyaghoz és nyomelemhez.

Már korábban írtunk arról, hogy ma már miért kell a rendszeres vitaminpótlás. Ezt a cikket ide kattintva olvashatod el!

Így ma már nem kérdés, hogyha valaki valóban tenni akar az egészségéért, akkor nem csupán a helyes étrendre kell gondolnia, hanem a multivitaminokra is.

A Vitalissimo webáruház kínálatában éppen ezért szerepelnek a folyékony multivitamin- és kollagéntermékek is!

Kattints ide, és tedd a kosaradba a napi szükséges folyékony multivitaminodat is!

Címkép: Szabados Pál, tengr.ai

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket