6. TUDTAD-E? IX. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A nátrium-glutamát egy olyan adalékanyag, amit az élelmiszeripar ízfokozóként használ. Ez az ízfokozó azt okozza, hogy az ilyen anyagot tartalmazó ételt sokkal finomabbnak, kívánatosabbnak érezzük, mint az olyat, amiből ez a vegyület hiányzik. (A nátrium-glutamát további elnevezései: MSG, mononátrium-glutamát vagy E621.) Az ázsiai konyha már régóta használja ezt az ízfokozót. Manapság a távolkeleti konyhán kívül a gyorséttermekben kapható ételekben található, illetve az élelmiszeripar által előállított húskészítményekben gyakori a használata.

A finom íz miatt ezekből az ételekből hajlamosakká válunk túlenni magunkat, illetve erősen vágyunk az ilyen ételek fogyasztására. Nagyon nehéz leszokni ezekről a – többnyire egészségtelen – ételekről. Az ilyen ételek általában tele vannak cukorral és egészségtelenné tett zsírokkal, és így ezek rendszeres fogyasztása könnyen túlsúlyhoz vezethet.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

Kulcs a Testhez - Testszerviz könyv

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A TESTHEZ KÖNYVRŐL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás