5. TUDTAD-E? VIII. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A jó bélbaktériumok a bevitt rostokból vajsavat állítanak elő, ami részben a bélfal sejtjeinek, részben az idegsejteknek fontos tápláléka. Ennek a baktériumok által termelt vajsavnak gyulladáscsökkentő hatása is van.

A megszokott, finomított szénhidrátokban dús étrend összefüggésbe hozható a hasznos bélbaktériumok kihalásával, és ezzel végső soron hozzájárulhat az autoimmun betegségek, a „lyukas bél” jelenség kialakulásához, mert kevés vajsav termelődik a bélflóra segítségével.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A HORMONOKHOZ KÖNYVRŐL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás