5. TUDTAD-E? IX. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az umami íz felfedezése egy japán tudóshoz (a tudós neve: Kikunae Ikeda) kötődik, aki 1908-ban írta le ezt az íz. Az íz neve is egy japán szó, ami „finom ízt” jelent. Ez az íz olyan ételeket jelez, amelyek különösen gazdagok fehérjékben.

Ehhez az ízhez egy aminosav, a glutaminsav kapcsolható, amit az emberi szervezet is elő tud állítani. A glutaminsav vegyületei közé tartoznak a glutamátok, és ezzel már el is érkeztünk a nátrium-glutamáthoz, ami ízfokozóként ismert adalékanyag az élelmiszeriparban. Az ilyen ételek tehát túlságosan finomak.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

Kulcs a Testhez - Testszerviz könyv

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A TESTHEZ KÖNYVRŐL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás