Miért jobb választás az UV-szűrős kontaktlencsék használata?

Mi az az ibolyán túli, más néven ultraibolya fény?

A szemünkbe jutó fénnyel kapcsolatban úgy gondoljuk, hogy a legegészségesebb a szabadban minket érő napfény, hiszen a Nap az egyetlen természetes fényforrásunk.

Azt már kevesen tudják, hogy a természetes napfény is tartalmaz ibolyántúli sugárzást, sőt ennek legnagyobb természetes forrása a Nap. Az ibolyántúli fényt rövidítve UV-fénynek is hívják.
(UV = „ultra violet” = „ultraibolya”)

Amikor anyagokat izzásig hevítenek, akkor UV-fény is keletkezik. Ez történik villámláskor, vagy hasonló módon UV-fénnyel jár az ívhegesztés is.

Háromféle UV-fényt különböztetünk meg: UV-A, UV-B és UV-C fényt a hullámhossz alapján.

Az UV-A sugárzást a Földünk felső légköre nagyrészt elnyeli, kis részben a légkörön és az üvegen is áthatol. Áthatol az emberi bőr felső rétegén (felhám) és a szem elülső közegén.

Az UV-B és UV-C sugárzás áthatol a levegőn és a kvarcon, de a közönséges üveg elnyeli.

Milyen hatása van az UV-fénynek ránk?

Az UV fény ránk gyakorolt biológiai hatás szempontjából legfontosabb rész a szemünk és a bőrünk. Elsősorban az UV-B és az UV-C fénynek van ilyen hatása. A hóvakság a túlzott UV-B és UV-C sugárzás miatt alakulhat ki, ez a hatás onnan kapta a nevét, hogy először hegymászók tapasztalták olyan túrák során, ahol a sok hó erősen visszaverte a fényt. A szemünket érő UV-B és UV-C fényhatás első, még enyhe jele a szemkáprázás, illetve az, hogy a szem piros, véreres lesz.

Nem csak erős napfény jár sok UV-B és UV-C fénnyel.

Ma már általánosan elterjedtek a laptopok, mobiltelefonok és más képernyővel ellátott elektromos eszközök, amiket naponta sok-sok órán át használunk. Ezeknek a készülékeknek a képernyőjéről sok UV-B és UV-C fény érheti a szemünket, amitől nem csak véreres lesz a szemünk, hanem stresszesebbek és fáradékonyabbak is leszünk.

Hogyan védjük a szemünket a káros UV-B és UV-C fény ellen?

Mivel cégünk, az Optilen nagy hangsúlyt fordít a hozzánk forduló, kontaktlencsét viselő nagyközönség szemének megóvására, ezért forgalmazzuk az egyedülálló UV kontaktlencséket.

Az UV-kontaktlencsék olyanoknak lettek kifejlesztve, akik elvárják a kényelmes lencsehasználat mellett a kiemelt UV-védelmet.

Mit nyújt az ACUVUE® OASYS 1-Day napi kontaktlencse?

Az ACUVUE® OASYS 1-Day napi kontaktlencse Hydraluxe technológiája magas szintű kényelmet és látást biztosít, ez a technológia csökkenti a fáradt szem tüneteit, és megóvja a szemet a kiszáradástól.

HyrdaLuxe technológia nem csak egy bevonat a lencse körül, valójában olyan, mintha egy könnycsepp lenne az egész lencse felszínén. Ez azt jelenti, hogy a természetes könny nedvesen tartja a szemet egész nap.

Mivel az ACUVUE® OASYS 1-Day lencse nedves marad egész nap, a kontaktlencse behelyezése egyszerű, könnyen illeszkedik a szemre. Ez nagyban csökkenti a kényelmetlen viselet esélyét, lehetővé teszi, hogy a lencsét hosszabb ideig hordjuk.

Ez az UV-kontaktlencse megnövelt optikai zónával rendelkezik, ami jobb látásminőséget biztosít a viselés időtartamától függetlenül, azaz a nap elején történő behelyezéstől a nap végén való kivételig.

Ez az UV-kontaktlencse nagyobb átmérőjű, aminek köszönhetően a lencse jobban illeszkedik a szem felszínére, valamint a lencse kivétele is teljes mértékben egyszerű. Ez a világoskék színnek is köszönhető.

Ezt az UV-kontaktlencsét napi használatra gyártották, azaz a mindennapos új, tiszta lencse garancia a szem egészségére, hiszen megóvja a szemet a fertőzésektől. Az ACUVUE® OASYS 1-Day lencsékkel egész nap élesen láthat!

Ez a kontaktlencse természetesen rendelkezik kimagasló UV védelemmel. A lencse a legmagasabb minőségű UV szűrővel van ellátva (az UVB sugarak 99%-át, míg az UVA sugarak 96%-át megszűri), maximálisan védve a szemet az UV sugárzások hatásaitól.

Az ACUVUE® OASYS lencsék tehát bizonyítottan megállják a helyüket változó időjárási körülmények között, légkondicionált és füstös helyeken, és nagyon jól védik a szemet azoknál:

  • akik sok időt töltenek számítógép előtt,
  • akik szemszárazságtól szenvednek, amikor kontaktlencsét használnak,
  • akik szemcsepp által további hidratálást igényelnek,
  • akik sok időt töltenek a szabadban, és szemeik hosszabb időn keresztül napfénynek vannak kitéve.

 

Mit nyújt a #bioview Daily UV-kontaktlencse?

A még több biztonságra és kényelemre vágyóknak ajánlhatók a #bioview Daily modern és kényelmes, harmadik generációs szilikon-hidrogél napi lencsék. Ez a termék a legérzékenyebb felhasználók számára is kiemelkedően kényelmes és tökéletes látást biztosít.

A #bioview Daily lencse nagyon magas légáteresztő-képességgel rendelkezik – az egyik legmagasabb értékkel a piacon elérhető lencsék közül –, így friss érzést nyújt a szemnek. A magas minőségű anyagválasztás és a harmadik generációs szilikon garantálja a kimagasló kényelmet, és hidratálja a szemet reggeltől estig.

A #bioview Daily lencse tökéletes választás azoknak, akik könnyfilmszakadásban szenvednek. A magasfokú hidratálás óvja a szemet a kiszáradástól. Tudjuk jól, hogy a könnyfilmréteg védi a szemet a kiszáradás ellen.

A #bioview Daily lencsét azoknak is ajánljuk:

  • akik a legkényelmesebb lencsét keresik,
  • akiknek fontos a kényelem, vagy a szemüveges korrekció problémát okoz,
  • akik sokat dolgoznak számítógép előtt,
  • akik rövidlátók,
  • akik aktív életmódot folytatnak, és akik nem akarnak naponta foglalkozni a lencse ápolásával.

 

Válassza az UV-szűrős kontaktlencséinket a nagyobb kényelem és biztonság érdekében!

Védje szemét, hiszen sokáig szükség lesz rá!

Támogatott cikk

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket