Minden élet alapja

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az emberi szervezet több tízezerféle fehérjéje mindössze két tucat alapvető építőelemből áll, amiket aminosavaknak nevezünk.

 

Minden fehérje aminosavakból épül fel. Vannak egyszerűbb szerkezetű fehérjék, amik kizárólag aminosavakból állnak és vannak olyanok is, amelyek tartalmaznak másféle molekulákat is, mint például zsírokat, cukrokat vagy más elemet, például ként.

Azt mondhatnánk leegyszerűsítve, hogy nincs fehérje aminosavak nélkül, de nem minden fehérje kizárólag aminosavakból épül fel.

A sejtjeink minden pillanatban aminosavakat kapnak, tologatnak ide-oda, szétszednek és összeraknak, azaz parányi fehérjefeldolgozó üzemként működnek életünk minden pillanatában.

Hogyan lehetne elegendő aminosavval ellátni a szervezetünket annak érdekében, hogy ne alakuljon ki olyan helyzet, hogy létfontosságú fehérjék nem tudnak létrejönni vagy megújulni?

Három oka lehet a hiányos aminosav ellátottságnak:

– nem jutunk hozzá elegendő jó minőségű fehérjéhez,

– nem vagyunk képesek elég jól megemészteni az elfogyasztott fehérjét,

– az elfogyasztott fehérje nem tartalmaz elegendő esszenciális aminosavat, ami azt jelenti, hogy hiány van olyan építőelemekből, amiket a szervezetünk saját maga nem képes előállítani más hasonló alapanyagból.

Az esszenciális aminosavakra tehát mindenképpen jó minőségű fehérjéket tartalmazó ételként vagy táplálék-kiegészítőként van szükségünk. Ezek az aminosavak a következők: fenilalanin, izoleucin, leucin, lizin, metionin, treonin, triptofán és a valin.

A Vitalissimo webáruház új terméke az „Amino Primo”, ami 100% esszenciális aminosav étrend kiegészítő.

Ez a készítmény ideális arányban tartalmazza a felnőtt szervezet igényeinek megfelelő, az imént felsorolt nyolc fehérjeépítő aminosavat.

Ez a készítmény különösen fontos lehet sportolók, fogyókúrázók, vegán étrenden élők, idősek és krónikus betegek számára.
 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket