Orrvérzés ellen

A magas vérnyomásról

A magas – azaz a 140/90 Hgmm fölöttivérnyomás hazánkban népbetegségnek számít, mivel az előfordulási gyakorisága a felnőtt lakosság esetében meghaladja a 35 %-ot. A betegek száma az életkor előrehaladtával növekszik.

Fontos tudni, hogy ez nemcsak a felnőtteket érintő állapot, gyermek- és serdülőkorban is előfordul, sajnos, egyre gyakrabban.

A magas vérnyomás (hipertónia) egy olyan rizikó tényező, ami a szervezetünk működését sokféleképpen befolyásolja. Ez az egyik legfőbb hajlamosítója a szív- és érrendszeri betegségeknek, mert túlerőlteti a szívet, és hozzájárul az érelmeszesedéshez, azaz az artériák megkeményedéséhez, a pangásos szívelégtelenséghez, vesebetegséghez és a vaksághoz. Ezen kívül növeli a stroke kockázatát is.

A magasvérnyomás-betegség tünetei

Bár a magas vérnyomás gyakran tünetmentes marad, és csak egy más betegség miatti kivizsgálás vagy rutin orvosi vizsgálat során derül rá fény.

Az esetleges tünetek már a magas vérnyomás okozta szervkárosodásokra utalnak.

Az egyik jellemző tünet lehet a tarkótáji fejfájás. Gyakori panasz még a szédülés, fáradékonyság, az orrvérzés, a gyengeség, a homályos látás és a mellkasi fájdalom, ami az érrendszer érintettségére utal.

A koponyán belüli nyomás fokozódása miatt szemfenéki elváltozások, vérzések, az ideghártya vagy a látóidegfő ödémája is előfordulhat. Súlyos tünet még a nyaki főverőér szűkülete vagy elzáródása.

Tehát nem kellene megvárni, hogy ezek a tünetek jelentkezzenek, így fontos a hipertónia korai diagnosztizálása.

Mitől alakulhat ki magas vérnyomás?

A magas vérnyomás 85-90%-ában a stressz és a helytelen életmód áll. Ilyenkor gyakran nem mutatható ki semmilyen konkrét megelőző betegség.

A magas vérnyomás mögött állhat:

  • folyamatos stressz,
  • dohányzás,
  • elhízás,
  • mozgásszegény életmód,
  • helytelen táplálkozás,
  • túlzott alkohol fogyasztás.

ShiVa vérnyomácscsökkentő gyógynövény-komplex

A magas vérnyomás a szív- és érrendszeri betegségek egyik kiemelt kockázati tényezője, amivel folyamatosan törődni kell.

Éppen ezért nagyszerű hír, hogy a Testszerviz Vitalissimo egészségáruházában is elérhető már a Myrobalan termékcsalád új tagja, a ShiVa vérnyomáscsökkentő gyógynövény-komplex.

Ez a gyógynövény-komplex speciális módon összeválogatott növényi hatóanyagú vérnyomáscsökkentő, amely egy kiegyensúlyozó hatású készítmény, és kontroll alatt tartja a magas vérnyomást.

A termék mellékhatásmentes, vegán, tej- és gluténmentes, így a speciális étrendet tartók és bizonyos allergiákban szenvedők számára is fogyasztható.

A gyógynövény-komplex további előnye, hogy nem szoksz hozzá és – szükség esetén – folyamatosan is szedhető. A vegán kapszulák kizárólag gyógynövények finomra őrölt elegyét tartalmazzák, melyek ellazítják az ereket, nyugtatják a szívet és mérséklik a vérnyomást.

A hagyományos gyógyszerként kapható vérnyomáscsökkentők általában sokféle mellékhatással rendelkeznek.

A gyógynövények elfogadhatóbbak a szervezetünk számára és sokkal kevesebb a mellékhatásuk. A gyógynövények számos olyan hatóanyagot tartalmaznak, melyek hatásosak a szív- és érrendszeri betegségek és a magas vérnyomás kezelésében.

A készítmény elnevezése magáért beszél

A ཞི་བ - zhi ba tibeti kifejezés, melynek különböző jelentései a lenyugtatásra vonatkoznak.

A kifejezés jelentési között van: béke, csend, nyugalom, de jelenti a megtisztulást, lecsendesedést, megnyugvást, lenyugtatást is.

Így a ShiVa készítmény célja, hogy lenyugtassa és egy normális mederben tartsa a vérnyomást.

A ShiVa gyógynövényes készítmény 15, hatásában egymást támogató gyógynövény egysége, mely vérnyomáscsökkentő hatása révén segíti a vérnyomás kézben tartását.

A ShiVa a hagyományos tibeti gyógyászat különleges gyógyszerkészítési elvei alapján került összeállításra. Az összetevők nagy száma ellenére, a készítmények egy-egy hatóanyagból csupán kis mennyiséget tartalmaznak, így tudjuk kiküszöbölni a mellékhatásokat.

A ShiVa gyógynövényei általános és specifikus segítséget is tudnak nyújtani a magas vérnyomás esetén.

Kattints ide, és rendeld meg a ShiVa vérnyomás csökkentő komplexet!

Fontos megjegyzés: a készítmény rendszeres fogyasztása nem helyettesíti az orvosi kezelést! Konzultáljon kezelőorvosával!

A cikk forrásai a Myrobalan weboldal és a házipatika.com magas vérnyomással foglalkozó cikkei.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket