Tavaszváró érdekességek

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az idén február 17-én kezdődött nagyböjti időszak húsvétig tart.

Ennek az időszaknak a kezdete nincs pontos naptári dátumhoz kötve, mivel - ahogy közismert -, a húsvét minden évben más hétvégére esik.

Miért van ez így?

A húsvét vasárnapja legkorábban március 22-ére, legkésőbb április 25-re esik, attól függően, hogy a Föld körül keringő Hold képe annak mozgása miatt éppen miként látszik tőlünk.

A ma Törökországhoz tartozó Iznik, latinul Nicea nevű városban, a 325-ben megtartott keresztény egyházi tanácskozás (zsinat) határozott úgy, hogy a húsvét időpontja a tavaszi nap-éj egyenlőség utáni első holdtöltét követő vasárnap legyen.

A tavaszi nap-éj egyenlőség március 20-ra esik (2011. volt az utolsó olyan év, amikor ez a dátum március 21-e volt), így az ezután levő első holdtöltét követő vasárnap az idén április 4-én lesz.

Mire használhatjuk ki ezt az ünnep előtti időszakot?

Minden nagy ünnep előtt az ember örömmel készül a bekövetkező kiemelkedő eseményre, felkészíti magát az ünnep hangulatára, gondoljunk például a karácsonyt megelőző négy hetes adventi időszakra.

A húsvét a keresztényeknek a feltámadást, a megváltást jelenti, de a más vallású, vagy éppen nem vallásos emberek számára is fontos a természet tavaszi megújulásához is köthető ünnep. Húsvétra már ismét itt a jó idő, a napsütés, vígan sarjad a vetés, zöldbe borulnak a fák.

Ez mindenki számára jó alkalom, hogy megújítsa, jobb irányba terelje az életét, gondoljon saját egészségére, és belekezdjen egy sikeres életmódváltásba.

A Testszerviz most rendkívüli lehetőséget biztosít erre a Csináld Magad Programokkal, amelyek közül választva, bárki megtalálhatja a neki legkedvezőbb utat a jobb egészség eléréséhez.

Hozzuk divatba az életmódváltást a tavaszi megújulás jegyében!

Megújulok én is! Megnézem a

Csináld Magad Programokat!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket