Testszerviz külső nézpontból - Hogy látnak bennünket

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Testszerviz  –  Ami egykor természetes volt, ahhoz ma küldetéstudat kell

Több évszázadon keresztül természetes folyamat volt, hogy az emberek élték az életüket a maguk módján és ha valami bajt észleltek, akkor elmentek orvoshoz. A mindennapjaikban nem volt jelen a tudatosság és be kell látnunk, hogy nem is volt erre szükség, mert nem veszélyeztette olyan sok tényező az egészségüket, mint most. Napjainkban ez a mentalitás sajnos nem vezet el bennünket a hosszú élethez, sem a kielégítő, örömteljes hétköznapokhoz. Ha nem tudunk kialakítani tudatosságot a táplálkozásunkban, a pihenésünkben, a szabad időnk eltöltésében, a mozgásban és a víz fogyasztásában, akkor csak átlagon aluli életet tudunk élni, mert a testünk nem lesz képes többre.

Amikor az ember szoros kapcsolatban állt még a természettel, akkor fokozott tudatosság nélkül is könnyebb volt egészségesen élni. A civilizáció és a társadalmak látványos fejlődése kiszolgáltatottá teszi az embereket és függővé. Sajnos be kell látnunk, hogy mennyire függünk a különböző szolgáltatóktól, függünk a kereskedelemtől és az ország gazdaságától, függünk a médiától és függünk a pénztől, mert mindezekre részben szükségünk van, részben pedig formálják a mindennapjainkat és a gondolkodásmódunkat akaratunk ellenére is. Ennek a beismerése néha fájdalmas és a változtatás pedig nagyon nehéz. Ugyanakkor nem lehetetlen visszafordulni a természethez és észrevenni, hogy az életünk fennmaradása attól függ, ami a földben megterem, valamint a tiszta víztől és levegőtől és az ideális pihenési körülményektől. A Testszerviz egy olyan gondolkodásmódot próbál visszaállítani a társadalomba, mint amelyet a régi nagymamák és gyógyászok is tettek. Mi lenne az? Az, hogy legyünk jelen a saját életünkben és vegyük kézbe az irányítást! Ne a reklámokból tájékozódjunk és ne higgyünk el minden információt, ami felbukkan a médiában és ami a legfontosabb, ne vásároljunk meg mindent, amit látunk az üzletekben!

 

A betegségeknek ára van, az egészségnek érteke. Te melyikbe szeretnél befektetni?

A Testszerviz munkájának középpontjában az ember és az egészség áll. Nem célja szörnyű betegségekkel és zavarokkal riogatni, hogy azzal próbáljon eltántorítani mindenkit az egészségtelen életmódtól. Ezzel nem lehet sikert elérni. Ennek nincs motiváló ereje. Sokkal inkább azon dolgozik, hogy megmutassa az egészség valódi és felbecsülhetetlen értékét azáltal, hogy egészséges receptekkel ismertet meg, feltárja a pihenés, a rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozás előnyeit és kedvező hatásait.  Miért? Mert csak pozitív hatásokkal lehet pozitív hatásokat kiváltani. Jó dolgokkal lehet jó eredményt elérni.

A betegségeknek ára van, az egészségnek érteke. Te melyikbe szeretnél befektetni?

 Amikor tragédia, természeti katasztrófa, esetleg terrortámadás történik, akkor sajnálattal vagy éppen haraggal tesszük fel a kérdést, hogy mindezét ki a felelős, ki a hibás? De vajon mit teszünk, ha egy súlyos betegséget diagnosztizálnak nálunk, ha meghízunk vagy szervezetünket legyengíti a stressz? Megpróbálunk másokat hibáztatni vagy vállaljuk a felelősséget? Az ilyen jellegű önvizsgálatra már kevésbé vagyunk hajlamosak, mert elfogultak vagyunk saját magunkkal. Nem kis arányban azért nem változtatnak az emberek a rossz szokásaikon, mert nem jutnak el eddig a pontig. Habár történnek velünk váratlan események, amelyeket nem lehet elkerülni vagy megelőzni, de a mi életünket mi irányítjuk és a mi testünket mi romboljuk vagy építjük. Ennek a felismerése lenne életmódváltásunk egyik kiindulópontja. A saját tudatlanságunk és a környezeti hatás miatt szinte erőfeszítés nélkül megy a testünk rombolása. Olykor csak akkor észleljük a tüneteket, amikor már késő, illetve amikor már sokkal nehezebb újra teljes értékű életet élni. Ezzel szemben építőleg hatni a saját testi-lelki egészségünkre nem megy magától. Ez a komoly különbség pedig az egyik kiemelkedő oka annak, hogy sokan miért nem élnek tudatosan egészséges és hasznos életet. Mert nem megy magától.

 A Testszerviz helyesen észleli, hogy ebben segítséget kell nyújtani az embereknek, mert igazából sokan felismerik, hogy valamit jó lenne változtatni, de nem könnyű. Egyes élethelyzetek és körülmények pedig annyira megnehezíthetik ezt a folyamatot, hogy csak kitartó támogatással lehet sikert elérni. De ebben éppen ez a legizgalmasabb, hogy együtt, egymással karöltve tanuljunk, változtassunk és együtt örüljünk!!! Ez lélektani szempontból a siker kulcsa, mert a dicséret, a megértés és a támogatás jót tesz az önbizalomnak és az énképnek. Ha csupán egyedül próbálunk az interneten tájékozódni és segítségre találni egy-egy termék formájában, akkor nem kapunk visszajelzést, illetve könnyen csapdába eshetünk. Fontos lenne minél több embernek ráébrednie arra, hogy a testünkkel kapcsolatban csakis akkor kapunk hiteles információkat, ha megbízható forrásból tájékozódunk és szakemberek által írt vagy mondott tényekre hagyatkozunk.

 

A Testszerviz módszerének egyszerű lényege

A Testszerviz előadásait hallgatva, a honlapjukat olvasgatva, vagy a Testszerviz Konzultánsok bejegyzéseit követve hamar rájövünk, hogy a Testszerviz módszere mennyire egyszerű. Azt vallja, hogy adjuk meg testünknek azt, amire szüksége van s akkor a testünk is azt tudja nyújtani, amire igazán vágyunk. De mindennek az elsajátítása nem is olyan egyszerű, mert a mindennapjainkat gyakran uralják a szokások. Egy rossz szokással való szakításhoz pedig idő kell és némi akaraterő. Például, ha megszoktuk, hogy nem reggelizünk, akkor nehéz változtatni rajta, mert szinte gondolkodás nélkül is úgy programozzuk a napunkat, hogy ne is maradjon időnk reggelizni. A Testszerviz egyik célja pedig éppen ez, hogy segítsen felhagyni a káros és helytelen szokásokkal, másrészt támogasson az új szokások kialakításában.

A Testszerviz módszerének egyszerű lényege

Amint kezdjük megismerni ezt a technológiát az első dolog, aminek a birtokába jutunk, az a tudás. Bármilyen célból is vágunk bele ebbe a különleges programba, a megszerzett tudás lesz a sikerünk alapja. A megfelelő ismeret elsajátítása után a személyes megtapasztalás fogja bizonyítani, hogy mennyire működik ez a módszer.

Tulajdonképpen az életmódváltás nem arról szól, hogy mit ehetünk és mit nem. Nem is testformálásról szól, amelynek a leglátványosabb eredménye a fogyás. Ennél sokkal nagyobb és mélyebb a változás. Az életmódváltás egyben szemléletmódváltást jelent, mert elkezdünk másképp gondolkodni a saját testünkről és különbséget tudunk tenni a szükségleteink és a vágyaink között. A modern társadalom arra ösztönöz folyamatosan, hogy a vágyainkra koncentráljunk, majd azon vesszük észre magunkat, hogy azok uralják az életünket. A Testszerviz egyben egy kijózanító programot jelent, amely közben felébredünk, ráébredünk arra, hogy azok az ételek, alap-élelmiszerek és italok, amelyeket nagyon szeretnek az emberek és szinte rajonganak érte, azok valójában teljességgel haszontalanok és sok esetben egyenesen károsak.

A Testszerviz program folyamán biztosan lesznek fájdalmas pontok, mert amikor próbálunk kilépni a sorból és szembemenni a tömeggel, akkor sok akadályba ütközhetünk, de ha kitartunk, akkor megtapasztalhatjuk, hogy milyen csodálatos hatása van a változásnak, változtatásnak. De mindezt csak akkor élheted át, ha elkezded és nem engeded, hogy a félelmeid megakadályozzanak abban, hogy kihozd az életből a maximumot! Az ideális test, lélek és elme olyan életet garantál, amit most még elképzelni is nehéz.  A boldog életről nem álmodozni kell, hanem erőfeszítéseket tenni érte. A Testszerviz nem azt ígéri, hogy csoda útján átváltozol és nem lesznek többé gondjait, sokkal inkább támaszt nyújt ahhoz, hogy te egyedül képes legyél mindarra a változásra, amelyre szükséged lesz. A program ésszerűen van felépítve, mert három hónap alatt a természet is új arcát mutatja, az állandó szépsége mellett három hónap alatt egy új évszak köszönt be. Milyen jó érzés lesz, amikor a természet ritmusával párhuzamosan Te is megmutathatod mindazt, ami új és más lett benned. Erre egy évszaknyi idő pont elegendő. A boldogságunk az állandóság és a változás harmóniájában keresendő!!!

 

Testszerviz – A társadalom összekötő hídja

A Testszerviz tevékenységének másik szimpatikus és egyben kiemelkedő pontja a társadalomra gyakorolt hatása. Miben rejlik ez? Megfigyelhető, hogy nem arra törekszik, hogy minél több pénzt keressen a kliensek bekebelezése révén, mert hiteles tájékozódást és segítséget nyújt azok számára is, akik már rég befejezték a programot és azok számára is, akik nem kezdték el és lehet, hogy sosem fogják elkezdeni. A Testszerviz konzultánsok az emberekkel való kapcsolataik során érzékelik, hogy milyen jól fog az embereknek, ha támpontot adnak azzal kapcsolatban, hogy milyen élelmiszereket hol lehet beszerezni, illetve honnan érdemes. Nem elég csupán tudni, hogy a helyi termelők gyümölcsei, zöldségei, lekvárjai, szörpjei, sajtjai, szappanjai és módszerei a legjobb választás az egészséges táplálkozás szempontjából. Ez önmagában nem elég!!! Az viszont már sokkal nagyobb és gyakorlatiasabb segítség, ha összekötő hídként kapcsolatot alakít ki az emberek és a termelők között. A jelenlegi média felületek révén ez nem is olyan nehéz. A Testszerviz pedig nagyszerűen kiaknázza ezeket a lehetőségeket az emberek javára és egészségére, ezért mindenképpen érdemes nyomon követni a tevékenységüket és a média-jelenlétüket!!!

Testszerviz – A társadalom összekötő hídja

Erre az égetően fontos munkája annál is inkább nagy szükség van, mert az emberek többség még mindig bevásárlóközpontokban vásárol és az árak alapján választja meg az üzleteket. Ahhoz, hogy felismerjük a természetes alapanyagokból készült termékek jelentőségét, meg kell változtatnunk a gondolkodásmódunkat. Bármennyire is hihetetlen, de nem megy automatikusan a kémiai vegyszerekkel kezelt ételek elutasítása. Mindenki tudja, hogy nem egészségesek a szénsavas üdítőitalok, a gyors kaják és a színezékekkel és ízfokozókkal dúsított termékek, mégis hatalmas erő és céltudatosság kell ahhoz, hogy ne vásároljuk és ne együk meg. Ehhez hasonlóan arra is erőre van szükség, hogy elmenjünk a kézműves vásárokba vagy egyenes a helyi termelőkhöz és fizessünk a valódi ízekért és tápanyagokért! A Testszerviz ezt fontosnak tartja és a tájékoztatásának egyik markáns területévé vált. Ezt a feladatkört egyre kevesebb szervezet és intézmény vállalja, mert ehhez már küldetéstudat kell!

 

Ne legyél hős, legyél inkább Testszerviz Tanácsadó! - Miért? 

A modern társadalom mindent megtesz annak érdekében, hogy hősök legyünk. De ne tévesszen meg minket ez a státusz, mert napjainkban semmi szükség bravúros és lélegzetelállító hőstettekre, de annál inkább olyan személyekre, akik hősiesen és egyben robotszerűen hajtják végre az utasításokat. Melyek lehetnek ezek? Arra buzdít, hogy hősiesen küzdjünk a pénzért, hősiesen túlórázzunk mások cégéért, hősiesen együnk és igyunk meg mindent, amit felkínálnak a gyorséttermek és a bevásárlóközpontok, hősiesen hozzunk ki magunkból mindent, ha belehalunk akkor is, hősiesen figyeljük a reklámokat és vegyük meg akkor is, ha nincs rá pénzünk, mert ezt megérdemeljük. De Te valóban ilyen hős szeretnél lenni? Ha belegondolunk, akkor a társadalom nem hősöket akar gyártani, hanem ÁLDOZATOKAT, akiket könnyen irányíthat és fogva tarthat.

A Testszerviz nem támogatja a társadalmat az ilyesfajta HŐSÖK gyártásában és fenntartásában, mert tudja, hogy az embereknek szabadságra van szükségük ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Nem kényszerít bele az áldozat szerepbe, sőt, a kezét nyújtja, hogy kiszabadítson belőle. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a Testszervi Tanácsadók élete és munkája.

Ne legyél hős, legyél inkább Testszerviz Tanácsadó! - Miért?

A Testszerviz Tanácsadók nem akarnak hősök lenni, nem esik nehezükre a háttérben maradni és keményen fáradozni azért, hogy az embereken segítsenek, nem vágynak reflektorfényre, mert akik magukat szeretnék fényezni, azok nem tudnak mások boldogságára figyelni. Ez a munka, sőt, ez a küldetés megkívánja, hogy alázatosan, önfeláldozóan és nem utolsó sorban kitartóan törődjenek másokkal, aminek kimondhatatlan nagy áldása van. Ha belegondolunk, akkor a régi korok hősei csak egy pillanatra tűntek fel és hajtottak végre valami rendkívülit. Ezért Te se akarj hős lenni!!

A Testszerviz Tanácsadók nem akarnak hősök lenni, mert tudják, hogy a hősök hamar meghalnak. A régi és a modern hősök is kockáztatják az életüket és teljesen mindegy, hogy milyen célból teszik ezt. Ehelyett inkább arra törekszenek, hogy MINÉL TOVÁBB ÉLJENEK, mert csak így lehet sokáig segíteni másoknak a munkával és a személyes példával. De természetesen ők sem tökéletesek, csak törekszenek az ideális életre. Ha Te sem akarsz HŐS LENNI, nem akarsz berögzülni a mostani áldozat szerepébe, akkor légy te is Testszerviz Tanácsadó! Ha van benned elég kitartás, tudsz keményen dolgozni a háttérben és előtérbe tudod helyezni a másokkal való törődést, akkor vágj bele!! Tedd próbára a programot és saját magadat, hogy felismerd, mire vagy képes. Ne akarj hős lenni, aki mindenáron kitűnik a tömegből, mert ezzel csak azt éred el, hogy beleszürkülsz a tömegbe, mert a társadalom elhiteti veled, hogy akkor leszel hős, ha azt teszed, amit mondanak neked.

NE LEGYÉL HŐS, LEGYÉL INKÁBB TESTSZERVIZ TANÁCSADÓ!!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket