Trójai támadás

Gyenge pontunk?

Míg a testünket kívülről bőr védi a külső hatásoktól, addig az emésztőrendszerünket, ami valójában egy nagyon „hosszú cső” csak vékony és nagyon sérülékeny sejtréteg választja el a belső szerveinktől, érhálózatunktól.

Ez a vékony nyálkahártya réteg az, ami a védelmünket látja el az ide behatoló kórokozók ellen.

Mi minden van a lenyelt táplálékban?

A táplálékkal nem csak hasznos anyagokat veszünk föl, számos kórokozó is remek utat talál a tápcsatornán át a szervezetünk belsejébe. Ezért az emésztőrendszerünket immunrendszerünk előretolt helyőrségei, nyirokcsomók hálózzák be.

Az első hatékony védekezést a gyomorban képződő tömény sósavas gyomorsav képezi, a savas fürdőn viszonylag kevés kórokozónak sikerülhet átjutni.

De ez nem elegendő, a vékonybél rendkívül nagy felületének rejtekében még így is könnyen elszaporodhatnának a kórokozók. Immunrendszerünk nagy erőkkel védi az emésztőrendszerünket, ezért az össze immunrendszer sejtjeinek a 70 százaléka itt végzi el a feladatát.

A vékonybél jelentősége

A vékonybél az emésztőcsatorna leghosszabb szakasza, ami a gyomor és a vastagbél között helyezkedik el. Ebben a nagyon hosszú (4-7 méter) bélszakaszban fejeződik be a már szájban elkezdődött emésztés, és itt történik a megemésztett ételből a tápanyagok felszívódása.

Ez azt jelenti, hogy innen felszívódva jut el a sejtjeinkhez fehérjéket alkotó aminosavak, a cukor vagy a különféle zsírok, és természetesen a vitaminok, ásványi anyagok és a nyomelemek is.

Így nem véletlen, hogy a vékonybél a szervezetünk „legnagyobb” immunszerve is. Sokféle biológiailag aktív anyagot termel, amely szabályozza az emésztést, a bélmozgást és felszívódást.

Nyirokrendszer

A nyirokrendszer az, ami kapcsolatban áll a vérkeringéssel, az immunrendszerünk első védvonala a testünkön belül, az emésztőrendszerünkben. Hozzá tartoznak például a garatmandulák, és a vékonybél teljes hosszában megtalálható az sok nyirokcsomók is, ami szűrőként működnek.

Ezeknek a szűrőknek a feladata a kórokozók és káros anyagok távoltartása a szerveinktől, a testünk többi részétől.

A nyirokrendszerről még itt olvashatsz bővebben!

Kulcs az immunrendszerhez könyv

A Kulcs az immunrendszerhez című könyv érthetően írja le a nyirokrendszer és a bélrendszer kapcsolatát, és sok hasznos tudnivalóval látja el az olvasót az immunrendszere erősítése érekében, ami most a hideg idő beálltával nagyon fontos, hiszen ez az időjárás kedvez a kórokozók terjedésének.

Nem véletlen, hogy télen van az „influenzaszezon”. Ez a könyv sok hasznos információt nyújt azoknak, akiknek fontos az egészségük.

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs az immunrendszerhez című könyvet!

Segítség a belső védvonalainknak

A parányi, de tömegesen érkező kórokozók ellen nagyon hasznos, ha az immunrendszerünket olyan gyógynövények hatóanyagaival is segítjük, mint az olajfalevél, ami enyhíti az allergiás tüneteket, hatékonyan alkalmazható vírusos betegségek megelőzésére, gombás fertőzések esetén.

A másik hasznos – és egyben jól ismert fűszernövényünk – a fokhagyma, amiben levő hasznos anyagok, a különféle enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek bizonyítottan jó hatással vannak a koleszterinszintre, segíthet beállítani a vérnyomást, és egyes vizsgálatok szerint a vércukorszint stabilizálásában is fontos lehet.

A fokhagyma a baktérium- és vírusölő hatását a benne lévő allicin nevű anyagnak köszönheti.

Ez a fűszernövényünk az emésztőrendszeri panaszok ellen is hatásos.

Nem véletlen, hogy a húsok egyik fontos tartósítószere évszázadok óta.

A vírusölő képessége miatt a bélhurut, a májgyulladás illetve a herpesz ellen is használható. Felveszi a harcot bizonyos gombás fertőzések ellen is, ezért bőrgombák kezelésére is használnak fokhagymaoldatokat.

Testszerviz Vitalissimo webáruház megoldások

A kórokozók féken tartásáért

A Testszerviz Vitalissimo webáruházba új termékként a napokban került be a Wise Tree Naturals termékcsalád új terméke, a „ViriCID™ - A mikrobiológiai egyensúlyért” készítmény.

Ennek a termének az összetevői között természetesen megtaláljuk az olajfalevél kivonatot és a fokhagyma kivonatot is. Ezeken a hatékony vírus- és baktériumpusztító hatóanyagok kívül még noni gyümölcs koncentrátum, fekete áfonya kivonat, amerikai ginzeng kivonat, illetve a máj munkáját és regenerációját segítő máriatövismag kivonat is található.

Miért különleges a WTN ViriCID™ termékünk?

Mert:
- széles hatásspektrumú készítmény, amely erős vírus-, penészgomba ellenes hatása mellett támogatja a szervezet méregtelenítő és kiválasztó folyamatait;
hatékony akut és krónikus fertőzések esetén is;
immunrendszer kiegyensúlyozó hatásával elősegíti a megfelelő erősségű védekezést.

Kattints ide, és rendeld meg a WRN ViriCID™ készítményt, és erősítsd meg az egészséged védelmét!

 

Az egészséges bélrendszerért

Az emésztőrendszerünk egészségéért a Myrobalan termékcsaládhoz tartozó 30 napos DETOX béltisztító termékcsomaggal is sokat tehetünk.

A termékcsomag használatával elérhetőek a következő előnyök:
- hozzájárul a rendszeres székletürítéshez
- megszünteti a puffadást
- megszünteti a székrekedést vagy a hasmenést
- a salakanyagok kitakarításával hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez
- az immunrendszer működését hatékonyabbá teszi.

Kattints ide, és rendeld meg most a „Bélrendszert karbantartó DETOX” termékcsomagot is!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket