Új felfedezés: Az idegrendszerünket befolyásoló bélflórakapcsolat!

Lélekre ható baktériumok?

Soha az eszünkbe se jutna, hogy a bélflóránkban velünk élő baktériumok beleszólnak az idegrendszerünk működésébe, sőt, befolyásolják a gondolkodásunkat és a hangulatunkat is!

Pedig így van! Ugyanis ezek a parányi élőlények olyan anyagokat termelnek, amelyek átjutnak a bélfalon, bekerülnek a vérkeringésbe, és azon keresztül hatással vannak az agyunk működésére is.

Ma már egyre több tudományos kutatás foglalkozik eredményesen ezzel a jelenséggel.

Ezzel az érdekes kapcsolattal két Kulcs könyv is foglalkozik: az egyik a Kulcs az immunrendszerhez, a másik a Kulcs a zsírégetéshez című. Kattints a könyvcímekre, és olvasd el te is ezeket a könyveket, mert ez a kapcsolat mindannyiunk egészségére és gondolkodására hatással van!

Bél-agy tengely

A hasunkban körülbelül 100 millió idegsejt található, és több mint 100 billió, azaz ezermilliárd parányi élőlény van. Mind a kettő elképzelhetetlenül nagy szám. Egy egészséges bélflórában több mint 1000 különböző baktériumtörzs él. Ezeknek a baktériumoknak az összességét bélflórának nevezzük. Az idegrendszerünk és a bélflóra a vastagbelünk falán keresztül áll kapcsolatban egymással. Ez a kapcsolat nemcsak az emésztésünket befolyásolja, hatással van az immunrendszerünkre és a lelki működésünkre, gondolkodásunkra is.

Az „University of Oxford” kutatói még 2018-ban megvizsgálták, mi lehet az oka, hogy a beleinkben élő baktériumok képesek befolyásolni az agyunkat és a viselkedésünket. A Nature Reviews Microbiology-ben 2018-ban megjelent tanulmány (Why does the microbiome affect behaviour? – azaz „Miért van hatással a bélflóra a viselkedésünkre?”) szakirodalmi adatok alapján tárja fel a viselkedésünket is befolyásoló kapcsolatot.

A kutatások bebizonyították – írja Johnson és Foster (a kutatás vezetői) –, hogy a bélbaktériumok (különösen a Lactobacillus és a Bifidobacterium nemzetségbe tartozók) befolyásolják a viselkedést, és hozzájárulnak pl. a szorongás, a stressz és a lehangoltság tüneteinek enyhüléséhez, a felborult oxitocin-háztartás helyreállításához.

A hatást közvetítheti az idegrendszer, az immun- és hormonrendszer is, továbbá arra is van példa, hogy maguk a baktériumok termelnek az idegrendszerre ható anyagokat.

Itt a Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM készítmény!

A Vitalissimo egészségáruház régi partnerének, a Natur Tanya® készítményeket fejlesztő szakértőinek egy új terméke érkezett hozzánk!

Ez a Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM készítmény!

A pszichobiotikumok olyan probiotikumok vagy prebiotikumok, amelyek megfelelő mennyiségben fogyasztva pozitív hatást fejtenek ki a szellemi képességekre, lelki egészségre, hangulatunkra.

Ez a jótékony hatás a bélflórában élő hasznos baktériumok egyensúlyának támogatásán keresztül érhető el.

Natur Tanya® készítményének köszönhetően a jó bélbaktériumok olyan anyagokat termelnek, vagy olyan anyagok termelését  serkentik, mint az idegi átvivőanyagok, a rövid szénláncú zsírsavak (pl. vajsav), vagy mint a dopamin, a szerotonin és a triptofán, valamint az emésztőrendszeri hormonok, illetve gyulladásgátló anyagok.

Ezek az anyagok javítják a kétirányú agy-bélrendszer kapcsolatot, és emiatt javulhat az agyműködés.

A termékben levő baktériumtörzseket tartalmazó kapszulák ellenállnak a gyomor savasságának és az epének a különleges kapszulázási technológiának köszönhetően.

A készítményben megtalálható baktériumoknak nincs antibiotikum-rezisztens tulajdonságuk.

A termék nem igényel hűtést, szobahőmérsékleten tárolható.

Kattints ide, és rendeld meg a  Natur Tanya® PSZICHOBIOTIKUM készítményt!

Svéd folyékony multivitaminok

Az agyunk működésére is ható, a gondolkodásunkat is segítő bélflóra kialakítása közben se feledkezhetünk meg a szervezetünk folyamatos tápanyagellátásáról!

A folyékony – hatékony – finom – svéd termékkínálatunk nyáron is meghozza a várt eredményt!

Kattints ide, és tedd a kosaradba a kedvenc svéd folyékony vitaminodat vagy kollagéntermékedet, hogy védd magad a napsugárzás káros hatásaitól!Kattints az aktuális cikkeinkre is!

A nyári forróság hatásainak kezeléséről szóló cikkeinket itt találod:

Nyáron is maradj hidratált: bőséges vízivás – de hogyan, és mit kell tenned még?

Újra rekordmeleg lesz a nyár? Védekezz velünk a hőség drámai egészségkárosító hatásai ellen!

Hőség tombol az országban! Mit tegyél, ha eldurvul a forróság! 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket