Utolérjük Európát?

Hazánk betagozódása a modern világba egyre több kérdést vet fel. Nem is gondolnánk, mennyire megváltoznak az életkilátásaink azzal, ahogy a rohamléptekkel fejlődő technika elér minket, és az egymást követő generációk egyre nagyobb egészségügyi gondokkal néznek szembe.

Olvasd tovább a cikkünket, tudd meg a javaslatainkat!

Előkelő hely

Van egy érdekes társadalmi mutató, amivel az egyes országok fejlettségét vetik össze a kutatók 1990 óta. Ez a mutatószám az emberi fejlettségi index (Human Development Index, HDI).

A HDI a jólétet a bruttó nemzeti jövedelem figyelembevételével az életszínvonal mellett a születéskor várható élettartam, az írástudás és az oktatás alapján határozza meg.  

Ezt mérőszámot arra használják a szakemberek, hogy különbséget tegyenek a fejlett államok, a fejlődő államok és a fejletlen államok között, illetve még arra, hogy kimutassák a gazdasági lépések hatásait az emberek életminőségére.

Akár hisszük, akár nem, hazánk egy 2023-as adat szerint az előkelő, 46. helyen áll ezen az összehasonlító listán.

Ez a mutató talán jól jelzi azt is, hogy egy adott ország mennyire van beágyazva a nemzetközi kereskedelembe, milyen nagy mértékű a népességének ellátásában a fejlett technológiájú (értsd: vegyi anyagokat használó) nagyüzemi mezőgazdaság, az élelmiszeripar és a gyógyszeripar hatása.

Mindez konkrétan mit jelent? Elég, ha megnézünk egy reklámblokkot a televízióban: milyen termékeket, milyen kereskedelmi láncok hirdetnek; illetve milyen panaszokra lehet nagy mennyiségben gyógyszert eladni a nézőközönségnek. Ha elmennék Németországba vagy Svájcba, nagyjából hasonló, ha nem ugyanolyan hirdetésekkel találkoznánk a reklámokban, mint itthon. Fejlett világ! Megérkeztünk! Még, ha ezt nem is vesszük észre a pénztárcánkon...

Civilizációs betegségek

Az, hogy Magyarország a fejlett országokhoz tartozik, az is bizonyítja, hogy a lakosság fogyasztását kiszolgálók milyen egészségügyi problémákat okoznak nálunk. Már hosszú évek óta láthatunk, hallhatunk vagy olvashatunk róla, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, a gyulladásos betegségek, a különféle daganatos betegségek, a 2-es típusú cukorbetegség elfordulási aránya mekkora az országban, párhuzamba állítva azzal, hogy alkoholos és üdítő italok vagy a  pékáruk, édességek piaca mekkora értéket képvisel a kereskedelmi forgalomban.

Éppen tegnap (augusztus 20-án) jelent meg egy írás egy népszerű bulvárportálon, ami arra hívja fel a figyelmet, hogy „a kutatók egy nemrég végzett vizsgálat során 17 olyan rákos megbetegedést találtak, melyek gyakoribbak voltak az X- és az Y-generáció, vagyis az 1965-80, valamint az 1981-96 között születettek körében, mint a náluk idősebbeknél.”

Ez az adat egy augusztus 1-én napvilágra került angol nyelvű publikációból származik.

Már elég régóta egyetértés van az egészségügyi szakemberek között, hogy az elhízás jelentősen növeli a gyakran halált okozó szív- és érrendszeri betegségek, a mozgásszervi megbetegedések, illetve a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát. Ehhez még hozzájön, hogy az elhízás bizonyos  ráktípusok kialakulásával is szoros összefüggést mutat.

Miért szerepelnek ezek az adatok ebben a cikkben?

Hogy most is felhívjuk a tisztelt olvasó figyelmét, hogy ideje kiszabadulni ebből a helyzetből. Ez azt jelenti, hogy tudatos változtatás kell a napi élelmiszer vásárlási szokásainkban, és abban is, hogy a megvásárolt alapanyagokból milyen ételeket készítsünk el magunknak és szeretteinknek. És még nem is szóltunk azokról a változtatásokról, amikkel jobbá tehetjük az alvásunkat, regenerációnkat és testünk erőnlétét, energikusságát.

Hogy milyen legyen az egészségünket nem romboló, hanem inkább támogató étrend és életmód? Íme, a legújabb válaszaink!

Kulcs az életmódváltáshoz

A fenti, civilizációs problémakörre a vadonatúj válaszunk a Testszerviz 10 éves jubileumára hamarosan megjelenő Kulcs az életmódváltáshoz című könyv. Ez a könyv a „Testszerviz esszenciája” mottóval kerül az olvasók kezébe, és precíz összegzése mindazoknak a lelkes munkával elért eredményeknek, melyeket a Testszerviz közössége a 10 éves jubileum alkalmával megünnepelhet.

Légy te is résztvevője ennek az ünnepnek és részese a sikereknek!

Kattints ide, és tudj meg többet a könyvről!

A könyv megjelenése új lendületet ad a Testszerviz működése során megfogalmazott jelszónak: „Divatba hozzuk az életmódváltást!” Ezen akkor is, azóta is rendíthetetlen hittel dolgozunk, és ennek a könyvnek a megjelenése  egy új mérföldkő lesz ezen az úton.

Folyékony svéd egészségtermékek

A második, itt fontosnak tartott válaszunk a Swedish Nutra folyékony termékcsalád eljuttatása az egyre bővülő egészségtudatos közönségünknek. Ezek a termékek, nemcsak finomak, hanem nagyon hatékonyak is a szervezetünk ellátásában életfontosságú tápanyagokkal.

Ezek a tápanyagok nem csupán vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek, hanem olyan fehérjealkotó aminosavak is, amik támogatják az ízületek védelmét, a bőrünk fiatalságát, vagy éppen olyan értékes növényeket tartalmaznak, mint a ginzeng, sőt, még olyan is van köztük, amivel a bélflóránknak is örömet okozhatunk.

A hatékony termékpaletta tehát nagyon széles, és továbbra is arra buzdítjuk a közönségünket, hogy egyre többeknek a keze ügyében legyenek ezek a termékek.

Kattints ide, és tedd a kosaradba a kedvenc svéd folyékony termékeidet!

Címkép: Zoltán Kiss képe a Pixabay-en.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket