Wellbeing, az új Toborzás!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

/Wellbeing – munkahelyi jólét/

HR-esek, cégvezetők, ügyvezetők említik minden tárgyaláson, hogy komoly erőfeszítés árán tudnak csak munkaerőt toborozni és felvenni. A HR-es munka kezdi elveszíteni a szépségét, egyre több időt és energiát emészt az emberek utáni hajsza. 

A HR-es feladata ma sokszor abban merül ki, hogy toboroz, toboroz, toboroz. Amikor végre felvett egy odaillő munkatársat és betanították, gyakran tova röppen és új helyre igazol át.

A mérési adatok szerint ma egy átlag munkavállaló munkaidejének 20%-át nem termelő ottléttel tölti. Ott van, csak nem termel. Fáradt, máshol járnak a gondolatai, nem a munkára koncentrál, fizikai problémákkal küzd (itt fáj, ott fáj, diszkomfort érzés stb.), nem éri el azt a hatékonyságot, amit pedig normál esetben elvárnak tőle, amiért egy munkaadó fizet.

Néhány jellemző kutatási adat:

„Az éves nem termelékeny napok száma alacsony egészségügyi kockázatoknál is átlagosan 5 munkanap, míg a magas kockázatuaknál már eléri a 28,9 munkanapot!” Mitchell - Bates, 2011

„A kockázatoktól függően a betegség miatti hiányzások 4-8x-osát teszi ki a nem termelő jelenlét (presenteeism).” WHAA, 2016

„Az egészségprogramok által elérhető pénzügyi megtakarítások pesszimistább számítások (Amerikai Kereskedelmi Kamara, 2017) szerint is 1,5-e a befektetett összegnek, egyes részletesebb elemzések (Goetzel, 2008; Aldana, 2001; Ozminkowski, 1999) szerint ez 4-4,7x-es is lehet.”

Kedves HR-es, ügyvezető, cégtulajdonos!

  • Tudtad-e, hogy 20% a munkaidőből eleve kiesik?
  • Láttad-e már fáradtnak, kedvetlennek az embereidet?
  • Észrevetted, hogy ebéd után üveges tekintettel ülnek az asztaloknál és lázasan igyekeznek a munka látszatát kelteni?

Belegondoltál-e, hogy 5-6 munkatársadnál felére csökkentve a nem termelékeny ottlétet, és növelve a hatékonyságod, pont kiadna 1 plusz embert? Mi lenne, ha a meglévő embereidből hoznál ki annyit, hogy ne csak új emberek felvételével kelljen foglalkozni?

Ha 5-6 emberenként nyernél 1 „új munkatársat”, mennyi bér és egyéb költséget takarítanál meg. Ja, ők meg egyébként is ott vannak, egyszerűbb őket jobbá tenni, mint valakit az utcáról integrálni, felépíteni, egy csomó pénzért próbálkozni, hogy hátha bevélik?

A Testszerviz Wellbeing program több, mint 1000 programlépésének tapasztalata azt mutatja, hogy az emberek jobban lesznek, javul a fizikai és mentális teljesítményük, csökken a nem termelékeny ottlét, és hatékonyabbak, eredményesek.

Bátran kijelenthetjük, hogy a Wellbeing az új toborzás! Érdeklődj az eredmények iránt, egy kötelezettség mentes beszélgetésben szívesen megosztjuk veled a tapasztalatainkat és megmutatjuk, hogyan Toborzunk mi!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket