Karácsony kajakóma nélkül? Lehetséges! Kattints rá!
Céklakrémleves édesburgonyával
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Édeskés, selymesen krémes, telt ízű, könnyű, de laktató az édesburgonyával gazdagított céklakrémleves.
Tele van rosttal és vitaminnal, alakbarát, és mivel kókuszkrémmel készül, vegán étrendbe is tökéletesen beilleszthető, ráadásul szuperegyszerű!
A céklát nyersen és főve salátának, sütve köretnek is nagyon szeretjük, nagyon egészséges és filléres zöldség, ami a téli hónapokban az egyik legjobb vitaminbomba. Gyönyörű színe mindig jólesik a szemnek, már önmagában melengető, krémlevesnek készítve és forrón tálalva pedig szó szerint az! Ha édesburgonyával és egy kis kókusztejszínnel vagy -krémmel készítjük, akkor mesésen krémes, isteni finom, kellemesen édeskés.
Ha megfogadtuk, hogy hogy kicsit egészségesebb étrendet követünk, és szeretnénk tényleg könnyű, diétásabb változatban készíteni a levest, akkor érdemes kókuszkrémet használni hozzá, ami alacsonyabb zsírtartalmú, és nagyon lágy, éppen csak enyhén kókuszos az íze, teljesen selymes, homogén az állaga, és nem válik külön benne a vizesebb és zsírosabb réteg, és nagyon könnyű vele dolgozni, a leves tetejére is bátran locsolhatunk belőle.
Hozzávalók:
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes cékla
- 2 közepes édesburgonya
- 1 (bio) leveskocka vagy alaplével is helyettesíthető
- 1 teáskanál őrölt római kömény
- 1 kávéskanál őrölt koriandermag
- 2 dl kókuszkrém
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Valamint:
- kókuszkrém, magok, menta vagy más zöldfűszer a tálaláshoz
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a zöldségeket meghámozzuk, és 1 centis kockára vágjuk. Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a fokhagymát, még 1 percet pároljuk, majd jöhet a cékla és az édesburgonya, rámorzsoljuk a leveskockát, meghintjük a római köménnyel és a koriandermaggal, sózzuk, borsozzuk, átforgatjuk, ha megérezzük a fűszerek illatát, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje. Forrás után mérsékeljük a hőt, és közepes lángon, félig lefedve kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
Ha puha a zöldség, hozzáöntjük a kókuszkrémet, és botmixerrel simára turmixoljuk, megkóstolva beállítjuk a fűszerezést, és attól függően, mennyire hígra vagy sűrűre szeretnénk, egy kis vizet adhatunk hozzá, és még 2 percre visszatesszük a tűzre.
Forrón tálaljuk plusz kókuszkrémet és magokat kínálva mellé, szuper a tetejére egy kevés menta, de más zöldfűszerrel is meghinthetjük.
Forrás: cookta.hu
*A kép csak illusztráció
Jó étvágyat a leveshez!
Fantasztikus leves receptek várnak Rád ITT!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Turmixban partnerünk: az ELECTROLUX
Explore 7 turmixgép a Testszerviz ajánlásával.
ITT VÁR RÁD A TE IGAZÁN VERHETETLEN TURMIXGÉPED!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!