Csicserifasírt

TÖLTSD KI AZ INGYENES ÉLETMINŐSÉG TESZTET!      


 

A csicserifasírt egy igazi adu ász, szuperegyszerű, gyors, filléres és rengeteg módon fogyaszthatjuk. Nevezhetnénk tulajdonképpen egyfajta falafelnek is, de azért némileg eltér az autentikus olajban sült csicseriborsós golyócskáktól, ezek a fasírtok ugyanis sütőben készülnek, és a csicseriborsó mellett zabpehely is van bennük.

Kívül finoman ropogós, belül lágy, nagyon finom, ráadásul mindenmentes és fehérjedús, így egészséges és diétás étrendbe is könnyedén beilleszthető. Ha konzerv csicseriborsót használunk hozzá, akkor percek alatt összedobható a fasírt masszája egy késes robotgépben, ráadásul tényleg mindig minden van hozzá otthon, nem mellesleg akár le is fagyasztható, de sima hűtőben is 3-4 napot elvan, akár kisütve, akár a még nyers, bekevert massza.

A csicserifasírtban az is jó, hogy bármilyen ízvilágra hangolhatjuk: készíthetjük magyarosra, kis pirospaprikával és mustárral, de keletiesre is, curryvel, kurkumával, szinte bármi passzol hozzá. Most egy kis citrom, hagyma, fokhagyma, római kömény, bazsalikom és petrezselyem került bele, isteni finom így is, és tényleg pofonegyszerű.

Hozzávalók:Csicserifasírt

  • 1 konzerv (400 g) csicseriborsó
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 1 csapott teáskanál őrölt római kömény
  • 5 evőkanál finomabb szemű gluténmentes zabpehely
  • jó maréknyi friss bazsalikom vagy petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csicseriborsót leszűrjük, és egy késes robotgépbe tesszük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, nagyjából összevágjuk a bazsalikommal vagy a petrezselyemmel együtt, és a csicserihez adjuk. Hozzáfacsarjuk a citromot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zabot és az olajat és a római köményt, és elkezdjük összedolgozni, menet közben kevés vizet adhatunk hozzá, hogy formázható, nagyjából egyenletes masszává összeálljon.

A pépből kézzel korongokat formázunk, sütőpapírral fedett tepsire rakosgatjuk, és 180 fokos sütőbe tolva kb. 20 perc alatt megsütjük, félidőben megforgatva. Aki ropogósabban szereti, pár csepp olajon serpenyőben is megsütheti!

A csicserifasírtot fogyaszthatjuk salátával, tehetjük egészséges szendvicsbe vagy burgerbe, tökéletes főzelék feltétjeként is, de magában is nagyon finom mártogatósokkal.

Forrás: cookta.hu

További fantasztikus egészséges ételek ITT találhatók!

Csicserifasírt

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás