Új Kulcs könyv a Testszerviz 10 évének esszenciája, minden, amit az életmódváltásról tudnod kell egy könyvben összefoglalva
Csokitorta
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
HOZZÁVALÓK a 16 szeletes tortához (az alap):
- 1 ¼ csésze mandulaliszt
- ¼ csésze kakaó por
- ¼ csésze egészséges édesítőszer
- 3 ek vaj, olvasztva
TÖLTELÉK:
- 17 dkg cukormentes fekete csokoládé, darabolva
- 1 ek vaj
- 70 dkg krémsajt, felpuhítva
- ½ csésze egészséges édesítőszer
- 1 tk vanília kivonat
- 3 nagy tojás, szobahőmérsékletű
- ¼ csésze kakaópor
- 1/3 csésze tejszín, szobahőmérsékletű
- 2 tk olvasztott vaj a tortaforma oldalának kivajazásához
BEVONAT:
- ¾ csésze tejszínhab
- 1/3 csésze édesítőszer
- 9 dkg cukormentes csokoládé, apróra vagdosva
- ½ tk vanília kivonat
ELKÉSZÍTÉS:
TORTAALAP:
1. Melegítsd elő a sütőt 165 Celsius fokra. Egy közepes tálban keverd el a lisztet a kakaóporral és az édesítővel. Add hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd jól össze.
2. A tésztát nyomd erősen egy 22 cm-es tortaforma aljára. Süsd 10-12 percig, majd vedd ki a sütőből. A sütő hőmérsékletét állítsd 150 Celsius-ra.
TÖLTELÉK:
3. Egy közepes serpenyőben, kis lángon, állandó keverés mellett olvaszd meg a csokoládét a vajjal. Tedd félre hűlni.
4. Egy nagy tálban verd simára a sajtkrémet. Keverd bele az édesítőt és a vanília kivonatot is, majd egyenként a tojásokat.
5. Add hozzá a kakaóport és a tejszínt, és jól keverd el vele. Ezután öntsd hozzá az olvasztott csokoládét, kavard tökéletesen simára.
6. Óvatosan kend ki az olvasztott vajjal a tortaforma oldalát, vigyázva, nehogy a tortaalap megsérüljön. Töltsd rá a csoki krémet, és finoman rázogatva egyengesd simára. Süsd 55-60 percig. Akkor kész, amikor a töltelék mindenütt megdermed, de a közepén kicsit még reszket.
7. Vedd ki a sütőből, hagyd hűlni 15 percig. Egy éles késsel válaszd el belül a formától. Amikor tökéletesen kihűlt, távolítsd el a tortaforma oldalát, és szorosan tekerd be fóliával Legalább 3 órára tedd a hűtőbe.
BEVONAT:
8. Egy közepes serpenyőben, közepes hőmérsékleten keverd össze a tejszínhabot az édesítővel. Amikor már gyöngyözik, vedd le, és add hozzá a darabolt csokoládét és a vaníliát. Hagyd állni 5 percig, majd verd simára.
9. Vond be a kihűlt torta tetejét. Nem baj, ha kicsit lefolyik az oldalán. Hűtsd be. Forrás: Ripost
JÓ ÉTVÁGYAT!
Tetszik a torta? ITT találsz még többet!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!