EGYSZERŰ KÓKUSZGOLYÓ KÉT HOZZÁVALÓBÓL

A képen látható kókuszgolyók jól példázzák, hogy szinte semmiből, akár két alkotóból is finom sütifalatkákat készíthetünk a hirtelen bejelentkező vendégeknek, gyerekzsúrokra, a délutáni kávézáshoz, csak úgy mert szeretjük a kókuszt, mert bekapnánk valami könnyűt és édeset és egyáltalán…

Ezeknek a kókuszgolyóknak az elkészítésénél csupán két hozzávalót használtunk, kókuszreszeléket és banánt, illetve más variációban almapürét és kókuszreszeléket.

Ha almapéppel készítjük és az almánk nem elég édes, szükség lehet egy evőkanálnyi édesítőszerre. Ez esetben tehát a kókuszgolyónk három összetevős lesz.

Az elkészítés nagyon egyszerű. A golyócskák önmagukban is finomak, de csomagolhatunk a belsejükbe csokidarabokat is, valamilyen aszalt  gyümölcsöt is. Mi például a maradék áfonyás bonbonjainkat csomagoltuk bele, hát..., nem ártott neki.

A banán vagy az almapép ebben az esetben a tojást is helyettesíti.

A kisült meleg golyócskák még porhanyósak, omlékonyak. Fogyasztás előtt hűtsük ki őket, tegyük egy órányi időre hűtőbe, hogy megszilárduljanak.

HOZZÁVALÓK KB. 10 KÓKUSZGOLYÓHOZ

1.5 bögre (1 bögre = 2,5 dl) apróbbra őrölt kókuszreszelék + őröletlen a forgatáshoz
2 közepes, tört banán / 2/3 bögre almapép
tört csokidarabok, maradék bonbon desszertek, aszalt gyümölcsök a belsejébe (elmaradhat)
esetleg 1 evőkanálnyi őrölt eritritol vagy más őrölt fehér cukor, cukorpótló


 

A KÓKUSZGOLYÓK ELKÉSZÍTÉSE

1. Előkészület: Kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb tepsit papírral.
2. A kókuszreszeléket kávédarálóban őröljük apróbbra, de ne lisztté.
3. Egy  nagyobb almát daraboljunk fel és minimális mennyiségű vizet aláöntve főzzük meg kicsit. Turmixoljuk a pépet. (Megfelel az Aldiban vásárolt almapép is.)
Ha banánnal készítjük, a banánokat nagyon alaposan törjük össze villával / turmixoljuk.
4. A kókuszreszeléket és a gyümölcsöt keverjük össze, esetleg édesítsük.
Porhanyós, omlékony tésztát kapunk, amely azonban kézzel jól formázható.
5. Egy nagyobb kávéskanálnyi mennyiséget tegyünk a tenyerünkre és helyezzük bele a tölteléket, csomagoljuk össze golyó formájúra. Ha nem teszünk a belsejébe semmit, egyszerűen formázzuk golyóvá.
6. A kókuszgolyót forgassuk meg őröletlen kókuszreszelékben.
7. A golyókat helyezzük papírral bélelt tepsire.
8. 180 fokos sütőben nagyjából 30 percig sül, de figyeljünk rá, amikor a felszínen lévő reszelékek kezdenek pirulni, akkor jó.
9. A sütikéket hűtsük ki, mert frissen még omlékonyak, nyomásra könnyen szétesnek.
Nem sokáig fog tartani, hamar elfogy. Mi szerettük.

Jó étvágyat!

Forrás https://www.bulkshop.hu/ 

További isteni sütik, nasik, egészséges receptek itt!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás