Flódni Testszerviz módra

Ha soha nem hallottad még ezt a süti nevet, akkor az eredeti receptet ne is nézd meg, mert amit én mutatok, sütni sem kell, egészséges, nem tartalmaz hozzáadott cukrot, glutént, lisztet.

Hozzávalók 7-8 szelethez:

  • 100 g mák (darálva)
  • 200 g dió
  • 10 g zabpehely
  • 450 g alma (pucolt súly volt ennyi)
  • 100 g aszalt szilva
  • 200 g datolya
  • Édesítésnek, ami még belefér az étrendedbe (pl eritrit)

Elkészítés:

Az almát aprítógépben aprítom, olyan méretűre, mintha nagy lukú reszelőn reszeltem volna le. Hagyom állni 1 órát, hogy levet eresszen, majd kinyomkodom, és csak a gyümölcs húsát használom a továbbiakban. Hozzá keverek 10 g, kávédarálóban őrölt gluténmentes zabpelyhet. Erre csak azért van szükség, hogy ha további levet ereszt, akkor a zab magába szívja.

A datolyát beáztatom vízbe 5 percre, majd turmixolom, és hozzá adom a darált diót. 

Az aszalt szilvát beáztatom 5 percre, majd turmixolom, és hozzá adom a darált mákot.

Torta forma híján egy mély tányért vettem elő, amit kibéleltem sütőpapírral. Beletettem az almát, majd rá a mákot, szépen elsimítom rajta, és legalulra megy a dió. Mindegyik réteget érdemes külön- külön megkóstolni, és ízlés szerint édesíteni. Ha nem elég a dió mellé a datolya, akkor tegyél bele 1 teáskanál mézet vagy eritritet, ugyanez a mákkal, az alma szerintem úgy jó ahogy van.

Fagyasztóba tettem 40 percre. Ez segített abban, hogy kicsit összeálljon a süti. 40 perc elteltével kivettem a fagyasztóból, egy tányért tettem a tetejére, és megfordítottam a sütit. Ha van torta formád, akkor rétegelheted fordítva is, dió mák majd alma

Nagyon finom, kiadós desszert, tészta és sütés nélkül.

Jó étvágyat!

A receptet köszönjük Szentmiklóssy Évának!

 

7 tipp a fogyáshoz - Hogyan fogyj tartósan? kisfüzet ingyenes letöltéséhez kattints a képre!

 

 

Könyvajánló

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás