Hajdinarizottó

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Hozzávalók:

  • 2 nagy vagy 4 köret mennyiségű adaghoz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csokor újhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg hajdina
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg kelbimbó
  • 1 teáskanál ázsiai wok fűszerkeverék
  • 2 nagy marék spenótlevél
  • 10 dkg koktélparadicsom

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított újhagyma felkarikázott fehér részét, valamint a megpucolt, apróra vágott fokhagymát párolni kezdjük rajta. Jöhet rá a hajdina, kevergetve, magas lángon megpirítjuk, majd a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a külső leveleitől, szárától megszabadított, kettévágott kelbimbót is hozzászórjuk. Folytatjuk a pirítást, így lesz az ételünk igazán ízes.

 

Közben magunk mellé készítünk kb. 6 dl meleg vizet vagy zöldségalaplevet. Pirítás után a serpenyőbe öntünk belőle 1 dl-t, és alacsonyabb lángon főzni kezdjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a fűszereket. Ha a folyadék felszívódott, újabb 1 dl-t öntünk a serpenyőbe, egészen addig, amíg a kemény zöldségek és a hajdina is megpirul. Ekkor beleszórjuk a megmosott bébispenótot, és már csak addig főzzük, amíg a levelek összeesnek.

Forrás - testszerviz.ro 

Jó étvágyat az ebédhez!

 

 

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás