Hajdinarizottó

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Hozzávalók:

  • 2 nagy vagy 4 köret mennyiségű adaghoz
  • 1 evőkanál olívaolaj 
  • 1 csokor újhagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 15 dkg hajdina 
  • 15 dkg sárgarépa 
  • 15 dkg kelbimbó 
  • só 
  • 1 teáskanál ázsiai wok fűszerkeverék 
  • 2 nagy marék spenótlevél 
  • 10 dkg koktélparadicsom

Elkészítése:

Egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a megtisztított újhagyma felkarikázott fehér részét, valamint a megpucolt, apróra vágott fokhagymát párolni kezdjük rajta. Jöhet rá a hajdina, kevergetve, magas lángon megpirítjuk, majd a megpucolt, felkarikázott sárgarépát és a külső leveleitől, szárától megszabadított, kettévágott kelbimbót is hozzászórjuk. Folytatjuk a pirítást, így lesz az ételünk igazán ízes.

Közben magunk mellé készítünk kb. 6 dl meleg vizet vagy zöldségalaplevet. Pirítás után a serpenyőbe öntünk belőle 1 dl-t, és alacsonyabb lángon főzni kezdjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a fűszereket. Ha a folyadék felszívódott, újabb 1 dl-t öntünk a serpenyőbe, egészen addig, amíg a kemény zöldségek és a hajdina is megpirul. Ekkor beleszórjuk a megmosott bébispenótot, és már csak addig főzzük, amíg a levelek összeesnek.

A paradicsomot megmossuk, cikkekre vágjuk. A serpenyőt lehúzzuk a tűzről, beleforgatjuk a paradicsomcikkeket. A kész ételt felcsíkozott újhagymazölddel meghintve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Forrás:izeselet.hu

További imádnivaló főételek ITT találhatók!

Hajdinarizottó

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás