Kívül ropogós, belül foszlós fehérkenyér

 

Mielőtt bármit is ajánlunk, vagy feltesszük a webáruházba, mindent kipróbálunk. Így tettünk a Foszlós fehér kenyérrel is. Íme a végeredmény és persze a gluténmentes recept is hozzá. Bogyó Peti barátom és munkatársam konyhájának remeke!

ALAPRECEPT

Hozzávalók:

 

 

Elkészítési javaslat: 

3 db M-es tojáshoz keverj 140 ml hideg vizet, 10 ml friss citromlevet és 1 ek. olvadt zsiradékot.

Add hozzá a Foszlós fehér kenyér lisztet és keverd egyenletesre egy kanállal vagy robotgéppel (utóbbival levegősebb lesz), majd pihentesd 20 percig.

Tedd szilikonos (sütőpapíros) kenyérformába, vagy süsd kenyér alakra formázva, 3 helyen bevágva, egy tepsiben, sütőpapíron.

200 fokra előmelegített alsó-felső sütésen 20 percig, majd további 50 percig 180 fokon.

Teljesen kihűlve szeld fel.

A sütéshez ne alkalmazz légkeverést.

A sütőforma ajánlott mérete: kb. 22*8 cm (hossza és alsó keresztmérete), ebben szép magasra sül.

A kenyeret sütötte és fotózta, majd megette Bogyó Péter! Köszönjük Peti a kedvcsinálót!

 

Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben

Energia kJ 1206,2
Energia kcal 291,3
zsír 6,3g 
amelyből telített zsírsavak 3,6 g
szénhidrát 44,9 g
amelyből cukrok 0,6 g
fehérje 12,4 g
3,4g
rost 20,2g

 

A lisztkeverékről: 

Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.

Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.

Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket