Kréker

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Avagy egyszerű sós keksz. :-)

HOZZÁVALÓK 6-8 FŐ RÉSZÉRE:

  • 175 g őrölt mandula
  • 1-2 tk himalája só vagy 1/2 tk tengeri sópehely
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 M-es tojás

ELKÉSZÍTÉS MÓDJA:
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
Vegyítsük össze a mandulát a Himalája sóval (ha mást is teszünk bele pl. finomra aprított friss rozmaringot, akkor azzal is). Egy másik tálban habverővel dolgozzuk össze az olívaolajat a tojással. Öntsük a mandulára és állítsuk össze a tésztát.
Formáljunk a tésztából cipót, aztán 2 sütőpapír között nyújtsuk ki 5 mm vastagra. A felső papírréteget húzzuk le róla.
Az alsó sütőpapírral együtt emeljük át a kinyújtott tésztát egy nagy tepsire. Késsel vagy pizzavágóval vágjuk a tésztát 5 x 5 cm-es négyzetekre.
Süssük 12-15 percig, amíg a kekszek halvány aranybarnára pirulnak.
A tepsiben hagyjuk hűlni őket legalább 30 percig a tálalás előtt.

TANÁCS:
Légmentesen záródó edényben 2-3 napig is eltartható.
A krékerek tetszőleges nagyságúak, formájúak lehetnek, valaki háromszög alakot vág a tésztából, valaki pedig a gyerekeinek játékból egy szívószál segítségével lyukakat szaggat beléjük. Így még jobban hasonlít például a háztartási kekszre.
Forrás:http://receptek.napihelyzet.hu/


Egészségedre!
Lehet egészséges ami finom.

Nyálcsorgató nasi recepteket találsz ITT!

Kréker

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás