Mexikói chorizó kelbimbóval

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Hozzávalók a chorizóhoz:

  • 500g sertéslapocka, durvára darálva
  • 1 ek. füstölt, édes fűszerpaprika
  • 2 tk. füstölt csípős fűszerpaprika
  • 2 finomra vágott fokhagymagerezd
  • 2 tk. Himalája só
  • 1 1/2 tk. édesköménymag, mozsárban szétzúzva
  • 1/4 tk. Cayenne -bors
  • 50 ml vörösbor
  • frissen őrölt fekete bors
  • 2 nagy (L) tojás (opcionális)*
  • zsiradék a sütéshez pl. sertészsír,mangalicazsír

Hozzávalók a kelbimbóhoz: 

  • 1 kg kelbimbó
  • Himalája só
  • frissen őrölt fekete bors
  • sertészsír

Elkészítése:

A zsír kivételével a chorizó hozzávalóit kézzel alaposan összedolgozom. Hűtőbe teszem a húskeveréket, hogy az ízek összeérjenek. Serpenyőben kevés zsírt hevítek. A húsból kis pogácsákat formálok, és mindkét oldalukat alaposan átsütöm. Közben ellenőrzöm a fűszerezést. Figyelek arra, hogy az idő múlásával, és ahogy hűl, az ízek felerősödnek.

A kelbimbót sós vízben félpuhára párolom, leszűröm. Serpenyőben zsírt melegítek, rádobom a kelbimbót és 15 perc alatt megpirítom. Sóval és egy kevés borssal ízesítem.
Forrás:http://mezesfinomsagok.blogspot.com/

További imádnivaló főételek ITT találhatók!

Mexikói chorizo kelbimbóval


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás