Pa­nír­men­tes cor­don bleu

TÖLTSD KI AZ INGYENES ÉLETMINŐSÉG TESZTET!   


 

Nem kell többé nél­kü­löz­nöd a ked­venc éte­led, még ha di­é­tá­zol is.

Így lehet ugyanis lisztmentesen és gluténmentesen elkészíteni.

A Cordon blue egy borzasztóan népszerű étel, azonban ha diétázol, sajnos ki kell hagynod az étrendedből.

Ezzel a recepttel viszont kimarad belőle a panír és még olajban sem kell kisütnöd.

Hozzávalók:

  • 3 kisebb csirkemell
  • 1 db L-es tojás
  • só, bors ízlés szerint
  • 10 dkg szeletelt keménysajt
  • 15 dkg szeletelt sonka
  • 1 kis doboz főzőtejszín és ugyanannyi csirkeleves lé

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

Egy kerek, vagy szögletes tálat vajazz ki és tedd bele a felkockázott csirkemellet. Sózd és borsozd meg, ízlés szerint. A következő lépésként a sonkát tépd apró darabokra és szórd egyenletesen a húsra. De fel is kockázhatod egy deszkán, a lényeg, hogy apró darabokban kerüljön a tálba. Majd az egészet takard be sajtszeletekkel, úgy, hogy lehetőleg teljesen lefedje. Az utolsó lépés a besamell elkészítése. Keverd össze egy edénybe a tojást, a tejszínt vagy a csirkeleves levét. Ha kell sózd, borsozd. Az egészet öntsd a kész sonkás, sajtos húsra.Mehet a sütőbe 35 percre. Figyelj, nehogy megégjen a teteje, ha kell takard le alufóliával és az utolsó 5 percben vedd le róla, hogy megpiruljon a teteje.

Tipp:

A tetejére szórhatsz reszelt parmezánt aprított friss petrezselyemmel.

forrás:ripost.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!

További csodálatos csirkemell receptek ITT találhatók!

Pa­nír­men­tes cor­don bleu

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket