Puha illatos farsangi fánk

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Ugyan ki tudna ellenállni egy kosárnyi illatos, langyos farsangi fánknak? Különösen akkor, ha ez egészséges változatban, glutén és cukormentesen kínálja magát.

- Hirdetés -

Puha fánk recept

Hozzávalók

3 M-es tojás

1 M-es tojássárgája

1 csomag Puha fánk éléskamra lisztkeverék

60 gr eritrit

150 ml víz

Elkészítés

Az összetevőket alaposan keverd össze, míg sima nem lesz. Robotgéppel, vagy kanállal addig keverd, míg csomómentes nem lesz.

Az összekevert fánk tésztát 30 percig pihentesd, majd enyhén lisztezve gyúrd át alaposan újra.

Ezután egy lisztes felületen nyújtsd el kb 8-10 mm vastagságúra.

5 cm-es körformával szaggasd ki a tésztát. Kb 20 db lesz belőle.

Közepére nyomj mélyedést, hogy klasszikus fánk alakja legyen.

Nem túl forró legalább 2 cm magas zsiradékban süsd készre, oldalanként kb 2-3 perc alatt.  Sütés közben a fánkok szép magasra nőnek.

A kész fánkokat a kiszedés után tedd szalvétára, hogy a felesleges zsiradék lecsöpögjön. Ne süsd légkeveréses sütőben!

Langyosan tálaljuk bármilyen feltéttel. Lekvár, gyümölcs, cukormentes tejszínhab, cukormentes csokoládé, vagy mogyorókrémmel, kakaóporral megszórva, vagy ahogy szereted.

Hűtőben tárolva napokig eltartható.

Jó étvágyat!

 

A farsangi szokásokról, a farsangi fánk történetéről itt olvashatsz bővebben!

Mi köze Mátyás királynak a fánkhoz? És Maria Antoinettnek? Hogy vágta fejbe fánkkal egy osztrák asszony a vásárlóját?

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket