Március 22-e a Víz világnapja, egy olyan nemzetközi esemény, amelyet az ENSZ 1993-ban hozott létre, hogy felhívja a figyelmet a víz jelentőségére és a fenntartható vízgazdálkodás szükségességére. Érdekességek és tippek a vízről!
Sárgarépás édesburgonya püré
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Édesburgonya püré hozzávalók(4 adag):
A főzéshez:
- 500 g édesburgonya (batáta)
- 500 g sárgarépa
- 3 gerezd fokhagyma
- víz
- 1 nagy csipet só
A befejezéshez:
- 2 teáskanál római kömény - egész
- só
- bors
Elkészítés (25 perc):
A répát megpucoljuk, és felkarikázzuk.
A fokhagymát finomra aprítjuk.
Az édesburgonyát hámozzuk meg, karikázzuk fel.
Annyi sós vízben főzzük meg a sárgarépát, az édesburgonyát a fokhagymával együtt, amennyi éppen ellepi.
12 perc alatt főzzük puhára fedő alatt, majd szűrjük le. Kb. 0,5 dl víz maradhat rajta, hogy lágy krémes legyen.
Botmixerrel pürésítsük le.
Majd ízesítsük sóval, borssal, római köménnyel.
El is készült az ízletes sárgarépás édesburgonya-püré köret.
Forrás:cookpad.com
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!