Sült lazac rukkolával, quinoás zöldségekkel

 

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Ez az étel valami isteni finom és 20 perc alatt elkészül!

Sült lazac rukkolával és quinoás zöldségekkel 10 lépésben:

Hozzávalók 1 főre:

  • 1 szelet lazac
  • só, bors
  • vaj
  • fél citrom
  • min. 2 nagy marék rukkola + olíva olaj

A quinoás zöldségekhez (2 adag):

  • fél bögre quinoa (helyettesíthető barna rizzsel, de el is hagyható)
  • fél cékla
  • 1 kisebb édesburgonya
  • negyed lilahagyma
  • 1 kápia paprika

Elkészítés:

  • A quinoát feltesszük főni sós vízben 15 percre (előtte leöblítjük)
  • A lazacot sózzuk, borsozzuk, és rálocsoljuk egy fél citrom levét és a tetejére teszünk 2 vékony szelet vajat, majd betesszük a 180 fokos sütőbe sülni 10 percre
  • A zöldségeket apró kockákra vágjuk
  • A hagymát zsiradékon megpirítjuk
  • Először a céklát kell beletenni, sózni, borsozni és fedő alatt kb. 5 percet párolni
  • Hozzáadjuk az édesburgonyát - só, bors és ezt is fedő alatt pároljuk még 5 percig
  • A végén adjuk hozzá a kápia paprikát és még egy pár percig pároljuk, amíg a burgonya teljesen megpuhul
  • A quinoát hozzákeverjük a zöldségekhez és picit még hagyjuk rotyogni
  • Kivesszük a halat - nem szabad 10 percnél tovább sütni, mert kiszárad
  • Tálaljuk!

A receptet köszönjük szépen Gárdosi Kriszti Testszerviz konzultánsunknak!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás