Sültpaprika-krémleves

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Hozzávalók / 2 adag

  • 50 dkg kápia paprika
  • 5 dl alaplé
  • 1 közepes db salottahagyma
  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanál só
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek kókuszolaj

Elkészítés

1. A sütőt melegítsük elő 220 fokra. A paprikákat kicsumázzuk, kimagozzuk, és egy tepsire sorakoztatjuk őket. Dobjunk mellé két gerezd fokhagymát. Nem kell megpucolni, ha megsült, szépen ki lehet nyomni majd a krémes fokhagymát. Kevés olajjal locsoljuk meg, és toljuk a sütőbe kb. 30 percre. Akkor jó, ha szépen megfeketedik a paprika bőre.
2. Ha megsült, még forrón takarjuk le egy alufóliával kb. 10 percre, hogy a bőre felpuhuljon. 
3. Szedjük le a bőrét, és vágjuk fel nagyobb darabokra.
4. Kevés olajon pároljuk meg a kockára vágott hagymát. Adjuk hozzá a sült paprikát, fokhagymát, és öntsük fel annyi alaplével, ami ellepi. Ez kb. fél liter. Ha felforrt, turmixoljuk össze, sózzuk, borsozzuk. Hígítsuk tejszínnel igény szerinti állagig. Kb. 1,5-2 dl tejszín szerintem bőven elegendő.
5. Tálaláshoz pirított magvakkal, márvány- vagy kecskesajttal isteni.
Timi receptjei

Fantasztikus leves receptek várnak Rád ITT!

Sültpaprika krémleves


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás