Tejszínes csirkeragu gluténmentes kölestésztával

Hozzávalók, ahogy én készítem 2 személyre:

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 1-2 dl tejszín, lehet laktózmentes
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • Só, bors, zöldfűszerek
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag Testszerviz gluténmentes orsótészta

 

Elkészítés:

A csirkemellet felkockázom kb 1.5 cm X 1.5 cm-es darabokra. Elkészítek egy rövid pácot. Olívaolajat, fokhagyámát összezúzva, sóval, kakukkfűvel összekeverem és a csirkét beletszem. Jól megkeverem, majd hagyom állni. A legjobb, ha másnap készíesz belőle ételt, de 1-2 óra is sokat számít.

Egy serpenyóben, vagy Air Fryerben megsütöm a csirkét. Én az Air Frye-t választom. Nincs szag a lakásban, nem kell plusz zsiradék és nagyon finom omlós lesz a csirkemell, nem szárad ki.

Egy serpenyőbe átteszem a kész húst, a sütési zsiradékot is átöntöm. Majd felöntöm a 2 dl tejszínnel és összerottyantom az egészet. Nem sűrítettem be semmivel, a fűszerektől és a hústól kellően sűrű lett.

A Testszerviz kölestésztát megfőzöm, ez maximum 3-4 perc fővő, de nem rotyogó vízben. A vízbe parajdi sót teszek, annak igazi só íze van és tele van egyéb hasznos ásványi anyaggal.

Av tésztát leszűröm és egy kevés olíva olajat öntök rá, és összekeverem. Így a tészta nem ragad össze, szépen elválnak egymástól az orsók.

A tálaláskor a tésztára rámerjük a csikeragut és jó étvágyat.

Testszerviz tipp - a tejszínhez, amikor felrottyantottad a csirkével, reszelhetsz egy kis kemény sajtot, lehetőleg parmezánt. Attól még karakteresebb lesz és egy kicsit sűrűbb.

 

TOVÁBBI GLUTÉNMENTES RECEPTEK ITT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket