Túrófánk Babszi konyhájából

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

A fánk nem csak a farsang kiválósága, hanem bármikor bevethető, mindenkinek kedvenc étele. Gyermek, felnőtt egyaránt oda van érte. És ezt lehet úgy is csinálni, hogy egészséges legyen, ugyanaz az íz, mégis elkerülheted vele a fölösleges kilókat.

Ha érdekel, hogy honnan jött a fánk, mi köze hozzá Mátyás királynak és Maria Antoinette-nek, akkor olvasd el a Fánktörténelem írásunkat

- Hirdetés -

Hozzávalók kb 30 db fánkhoz

  • 30 dkg házi túró (lehet laktózmentes is)
  • 20 gramm 4:1 édesítő vagy ízlés szerinti mennyiség
  • 2 egész bio tojás M-es méretű
  • 10 gramm sütőpor
  • 1 kezeletlen citrom héja
  • csipet só
  • vanília kikapart magja, vagy vanília őrlemény
  • Kb.15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
  • 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
  • Kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

A tojásokat keverjük habosra az édesítővel a citrom reszelt héjával, a vanilíával.

A liszteket keverjük össze és tegyük bele a sütőport.

A kikevert tojást jól keverjük össze a túróval majd kézzel gyúrjuk bele a száraz hozzávalókat.

Hagyjuk állni minimum 15 percet hogy a nedvességet felvegye a liszt.

Ha nagyon lágy még tehetünk hozzá zabpehelylisztet.

Kézzel formáljunk kis gombócokat és nem túl forró kókuszzsírban süssük ki.

Fogyaszthatjuk házi cukormentes lekvárral, házi csokikrémmel de magában is isteni

Egészségedre!

A receptet köszönjük Babos Kata - Babszi Testszerviz konzultánsnak!

 

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket