Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Túrófánk Babszi konyhájából
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
A fánk nem csak a farsang kiválósága, hanem bármikor bevethető, mindenkinek kedvenc étele. Gyermek, felnőtt egyaránt oda van érte. És ezt lehet úgy is csinálni, hogy egészséges legyen, ugyanaz az íz, mégis elkerülheted vele a fölösleges kilókat.
Ha érdekel, hogy honnan jött a fánk, mi köze hozzá Mátyás királynak és Maria Antoinette-nek, akkor olvasd el a Fánktörténelem írásunkat
Hozzávalók kb 30 db fánkhoz
- 30 dkg házi túró (lehet laktózmentes is)
- 20 gramm 4:1 édesítő vagy ízlés szerinti mennyiség
- 2 egész bio tojás M-es méretű
- 10 gramm sütőpor
- 1 kezeletlen citrom héja
- csipet só
- vanília kikapart magja, vagy vanília őrlemény
- Kb.15 dkg gluténmentes zabpehelyliszt
- 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
- Kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés
A tojásokat keverjük habosra az édesítővel a citrom reszelt héjával, a vanilíával.
A liszteket keverjük össze és tegyük bele a sütőport.
A kikevert tojást jól keverjük össze a túróval majd kézzel gyúrjuk bele a száraz hozzávalókat.
Hagyjuk állni minimum 15 percet hogy a nedvességet felvegye a liszt.
Ha nagyon lágy még tehetünk hozzá zabpehelylisztet.
Kézzel formáljunk kis gombócokat és nem túl forró kókuszzsírban süssük ki.
Fogyaszthatjuk házi cukormentes lekvárral, házi csokikrémmel de magában is isteni
Egészségedre!
A receptet köszönjük Babos Kata - Babszi Testszerviz konzultánsnak!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!