Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Vegyes fűszeres zöldségchips sütőben sütve
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Ősszel azt gondolnánk, elfogytak a friss zöldségek, pedig szerencsére ilyenkor is van bőven miből választani, ráadásul csodás színekkel, ízekkel dolgozhatunk.
Ezt a zöldségchipset elkészíthetjük otthonra vagy vendégvárónak is.
Sütőben, nem bő olajban sül, így nem biztos, hogy annyira ropogós lesz, de cserébe jóval egészségesebb.
A zöldségek természetesen tetszés szerint variálhatóak.
Chips hozzávalók (4 adag):
- 100 g sárgarépa
- 100 g sütőtök
- 100 g édesburgonya
- 100 g cékla
- 100 g csicsóka
- 4 ek olívaolaj
- 1 teáskanál garam masala
- só ízlés szerint
Elkészítés:
1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
2. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun (vagy szeletelőgéppel) vékony szeletekre gyaluljuk.
3. A gyalult zöldségeket egy tálban összekeverjük, megszórjuk a garam masalával majd az olajjal összeforgatjuk, hogy minden zöldségszeletet vékony rétegben bevonjon.
4. Egy tetszőleges méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a zöldségszeleteket vékony rétegben belepakoljuk. Fontos, hogy vékony legyen a réteg, hogy a szeletek ne párolódjanak, hanem süljenek. Ezért lehet, hogy több körben kell majd sütnünk a zöldségeket.
5. A zöldségchipset a sütőben pirulásig sütjük (kb. 10-15 perc, sütőtől függ, figyeljünk oda), majd a tepsiről egy tálra helyezzük, és sózzuk. Azonnal tálaljuk.
Forrás: nosalty.hu, BodonJudit receptje
JÓ ÉTVÁGYAT A CHIPSHEZ!
Hasonló elképesztő nasi receptek Itt találhatók!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!