Zöldség alaplé

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Zöldség alaplé hozzávalók (15 dl):

  • 2l víz
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 150 g sárgarépa
  • 60 g zellergumó (nyers)
  • 60 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
  • 3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
  • 5 szem feketebors (egész)

Elkészítés:

1. Mérjük ki a hozzávalókat.

 

 

 

2. Hámozzuk meg, mossuk le a zöldségeket, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel - a vöröshagymát elég félbevágni.

 

 

 

3. Most mérjük ki a lábasba a receptben szereplő vízmennyiséget, és forraljuk fel. Ha felforrt a víz, tegyük bele a zöldségeket, a fűszereket, és a sót is. Közepes hőfokon - gyöngyözve - addig forraljuk a vizet fedő alatt, míg a zöldségek jó át nem főnek, meg nem puhulnak.

 

 

 

4. A lefőzött zöldségalaplevet egy szűrőn keresztül szűrjük kancsóba, és máris megkaptuk a gyönyörű zöldségalaplevet.

 

 

 

5. Befőttes üvegben, vagy vákuumzacskóban tároljuk, fagyasztóban bármeddig eláll. A megfőtt zöldségeket akár köretként is tálalhatjuk valamilyen ételhez.

 

 

 

Forrás: cookpad.com, Varga Gábor (ApróSéf) receptje 

Fantasztikus leves receptek várnak Rád ITT!

Zöldség alaplé

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


Turmixban partnerünk: az ELECTROLUX

Explore 7 turmixgép a Testszerviz ajánlásával.

Electrolux

ITT VÁR RÁD A TE IGAZÁN VERHETETLEN TURMIXGÉPED!


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás