Karácsony kajakóma nélkül? Lehetséges! Kattints rá!
Zöldség alaplé
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Zöldség alaplé hozzávalók (15 dl):
- 2l víz
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 150 g sárgarépa
- 60 g zellergumó (nyers)
- 60 g petrezselyemgyökér, avagy fehérrépa
- 3 db babérlevél (friss, vagy szárított)
- 5 szem feketebors (egész)
- só
Elkészítés:
1. Mérjük ki a hozzávalókat.
2. Hámozzuk meg, mossuk le a zöldségeket, és nagyjából egyforma darabokra vágjuk fel - a vöröshagymát elég félbevágni.
3. Most mérjük ki a lábasba a receptben szereplő vízmennyiséget, és forraljuk fel. Ha felforrt a víz, tegyük bele a zöldségeket, a fűszereket, és a sót is. Közepes hőfokon - gyöngyözve - addig forraljuk a vizet fedő alatt, míg a zöldségek jó át nem főnek, meg nem puhulnak.
4. A lefőzött zöldségalaplevet egy szűrőn keresztül szűrjük kancsóba, és máris megkaptuk a gyönyörű zöldségalaplevet.
5. Befőttes üvegben, vagy vákuumzacskóban tároljuk, fagyasztóban bármeddig eláll. A megfőtt zöldségeket akár köretként is tálalhatjuk valamilyen ételhez.
Forrás: cookpad.com, Varga Gábor (ApróSéf) receptje
Fantasztikus leves receptek várnak Rád ITT!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Turmixban partnerünk: az ELECTROLUX
Explore 7 turmixgép a Testszerviz ajánlásával.
ITT VÁR RÁD A TE IGAZÁN VERHETETLEN TURMIXGÉPED!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!