Zöldséggel töltött csirkemell

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Hozzávalók / 4 adag:

  • 2 db csirkemell filé
  • 2 közepes db vöröshagyma
  • 15 dkg zeller (reszelve)
  • 15 dkg sárgarépa (reszelve)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • só ízlés szerint
  • 1 kk fekete bors
  • 2.5 ek olívaolaj
  • 3 evőkanál víz
  • 2 ek tejföl
  • 5 csipet fűszerpaprika (vagy ízlés szerint)


Elkészítés:

1. A hagymát tisztítás után finomra aprítjuk. A zellert és a sárgarépát egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Olívaolajon üvegesre pirítjuk a hagymát, majd hozzákeverjük a reszelt zöldségeket, és összesütjük. Ezután sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyemzöldet.
2. A csirkemellekből nagyobb szeleteket vágunk, és gyengén kiklopfoljuk. A szelet húsokat sózzuk, és egyenletesen elosztjuk rajta a zöldséges tölteléket. Ezután feltekerjük, és olívaolajjal bőven kikent tepsibe vagy tűzálló tálba rakjuk a tekercseket. Kevéske vizet öntünk alá, és alufóliával letakarva előmelegített sütőbe tesszük.
3. Kb. 20 perc elteltével kivesszük a sütőből a tepsit, és levesszük róla a fóliát, majd megkenjük olívaolajjal és pirospaprikával elkevert tejföllel. Emelve a hőfokot visszatesszük a sütőbe annyi időre, hogy a tekercsek teteje egy kis színt kapjon.
4. A tekercseket langyosra hűtjük. Vastagabb szeletekre vágva tálra helyezzük, és tetszőleges körettel kínáljuk.

Forrás: nosalty.hu, Lizinka receptjei

Jó étvágyat az ebédhez!

Káprázatos CSIRKEMELL RECEPTEK pedig ITT találhatók!

Zöldséges töltött csirkemell

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket