10 hiba, amit elkövethetsz a táplálkozásban

A helyes életmód, a test megfelelő működése 80%-ban a táplálkozáson múlik. Ezért olyan fontos, hogy legyen megfelelő tudásunk erről a témakörről. Az alábbi cikkben pár figyelemreméltó pontot vettünk elő és adunk segítséget abban, hogy hogyan tudod jól csinálni ezeket!

Van néhány apró hiba, amit rendszeresen elkövetünk a napi étkezésink során. Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni. Ugyanakkor, ha több is jelen van, a hatásuk összeadódik és komoly problémákat, akér jelentős elhízást is okozhatnak.

Ezekből válogattunk 10 jellemzőt össze. ha meg tudod csinálni, hogy ezekre egy kicsit odafigyelsz, már sokat tettél magadért. Nem kell egyszerre mindent megváltoztatni, válassz ki egy-két pontot és azt csináld. Sokkal jobban leszel! Mire mind a 10 pontot beraktad a táplálkozásodba, a fizikai állapotod jelentősen javulni fog.

Jobb alvás, több energia, olvadó súlyfelesleg, kevesebb sztressz!

  • Éhezés – sokszor hallom ügyfelinktől, hogy nincs idejük enni napközben, vagy nem akkor esznek, amikor éhesek, nem tudják megoldani. A test éhezése stressz! A stressz ellen pedig zsírok felhalmozásával védekezik. Amikor végre enni adunk a testnek, azonnal raktározni kezd. Ne éhezz soha! Bármit jobb enni, mint éhezni!
  • Nincs elég víz naponta – az étkezések rendben vannak, a minőség is jó. És mégis azt érezzük, hogy fáradtak vagyunk, nincs elég energiánk, valahogy olyan kóválygós a nap, fáj a fejünk. Az első lépés ilyenkor, hogy megnézzük, mennyit vizet iszunk naponta. Legalább 2 literre szükségünk van. Sőt, lehet ez több is. 3 liter víz esetén elmondhatjuk, hogy iszunk rendesen. Tegyél a kezed ügyébe egy vizes flakont, hogy ne feledkezz meg az ivásról!
  • Nincs reggeli – a reggeli a legfontosabb étkezés. Az első energialöketet adja a testünknek. Beindítja az anyagcserét. Reggeli nélkül a szervezetnek kevés lesz az induló energiája, és ebédre már farkaséhesek leszünk, így túlesszük magunkat. Reggelire mindenképpen egyél fehérjét és valami zöldet. Jól fog indulni a nap!
  • Késői bőséges vacsora – ha napközben nem eszünk minőségi elég ételt, estére bizony kipakoljuk a hűtöt. Ez általában 7 óra után történik és mindent bele! Ha délután eszel egy kis fehérjét, almát, zöldséget, vagy egészséges ropogtatni valót, estére nem leszel farkaséhes és egy könnyű vacsora is elég lesz. A szervezet így éjszaka nem az emésztéssel törődik, hanem felkészül a következő napra. Jobban alszol, kipihenten ébredsz!
  • Kevés a zöld – a hazai zöld fogyasztás európai mércével rendkívül alacsony. Kevés zöldséget, leveles salátát eszünk, azt is inkább párolva, főzve, vagy díszként fogyasztjuk. A zöldleveles saláták alapvető tápanyagokat tartalmaznak. Nagy mennyiségű természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, lassan felszívódó egészséges szénhidrátokat. Ha nem szereted őket, akkor legalább naponta egy zöldturmixot igyál meg. Ha ez is problémás, akkor legalább naponta 1 teáskanál Zöldturmixport keverj el 2 dl vízben és idd meg! Életerőt ad és a zöldségfogyasztásod is helyreáll.

  • Cukros üdítők – jól eszel, a táplálkozásod kiegyensúlyozott és ez remek. Ugyanakkor az étkezés után bedobsz egy cukros üdítőt, kólát. Vagy napközben itt-ott egyet-egyet. Ezekben olyan mennyiségű cukor van, ami a szervezet számára sokk. Örül a megfelelő ételeknek és elborzad a rettenetes mennyiségű cukortól. Mérsékeld a napi cukros üdítőket, vagy hagyd el pár napra. Igyál helyette teát (cukor nélkül), almaecetes vizet. Hidratált leszel és nem ütöd agyon a helyes táplálkozásodat!
  • Egy kis nasi minden nap – minden nap csak egy kis kocka csoki, vagy egy kis keksz, egy kis nasi. Ennyi biztosan nem árt meg mondják sokan. A kis csoki és kis cukros nasi 24-48 órára megállítja a zsírégetést. Ha minden nap egy kicsi, akkor folyamatosan szünetel a zsírégetés és elindul a hízás. Sokkal jobb, ha hetente egyszer tartasz nasi/csoki napot és akkor eszel rendesen belőlük. Lesz igazi élmény, elégedett leszel és csak 1 napra áll meg a zsírégetés.
  • Túl sok gyorsan felszívódó szénhidrát – az étkezéseknél rendben van a főétel, saláta, ugyanakkor a köret tészta, krumpli, este a fehérkenyér, reggel a kakaóscsiga. A gyorsan felszívódó szénhidrátok 2 órán belül sóvárgásokat idéznek elő. újra éhes leszel. És jönnek az újabb és újabb falási rohamok. Ráadásul ezek magasra röpítik a vércukorszintet és a szervezetet megterhelik. Egyenes az út a cukorbetegség felé.
    Próbálj meg köretként könnyebb dolgokat enni. Barnarizst, kölest, hajdinát, quinoát, kölestésztát és hasonlókat.

  • Glutén – a glutén az emberi szervezet számára emészthetetlen fehérje. Legjelentősebb hatása, hogy rengeteg vizet tart vissza a szervezetben, így ödémát okozhat a nagymennyiségű fogyasztása. A bélbolyhokat lecsiszolja, és a jó bélbaktériumok élőhelye csökken. Emésztési problémák, puffadás, lyukas bélszindróma mind lehet a következmény. Keress gluténmetes köreteket, liszteket, kenyérféléket, tésztákat. Kezd el ezeket beilleszteni apránként az étkezésedbe!
  • Rendszertelen étkezés – az össze-vissza evés a szervezet számára kiszámíthatatlanságot okoz. Egyszer kap enni időben, aztán nem, eltelik 10 óra kaja nélkül, aztán 2 napig rendszeresen megetetjük és így tovább. Ez állandó készenléti állapotot okoz, felborul a megszokott rend, a szervezet pánikban van és azonnal elkezd raktározni. Ki tudja, mikor kapok újra enni!

A napi 3-szori főétkezés nagyjából azonos időben, rendszert visz a szervezet működésben. Megtanulja, hogy bizonyos időnként megkapja a szükséges tápanyagokat és nem stresszel.

A napi 3 főétkezést vezesd be. Lehet, hogy nagy önuralmat, akaraterőt igényel, de a test meg fogja hálálni. Hatékonyabb, energikusabb, kiegyensúlyozottabb leszel.

3500 ügyfelünk után neked is szívesen segítünk abban, hogy a számodra megfelelő táplálkozási rendet és helyes életmódot megtanítsuk. Veled együtt, kéz a kézben!

Semmi más dolgod nincs, mint kitölteni ezt az Életminőség Tesztet.

Hívunk és beszélgessünk!

 

 

Fogyás = Zsírégetés

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket