3.TUDTAD-E? IV. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!



Van egy GLP-1 nevű hormon, amely a vékonybélben, annak vastagbélhez közeli részen termelődik. Ez a hormon is az inzulin termelődésére hat, de közel sem olyan mértékben, mint a GIP, amelyről az előző „Tudtad-e” bejegyzésben olvashattál. Ez a hormon akkor szabadul csak fel, amikor odaérnek a vékonybélben levő lassan felszívódó szénhidrátok. Ilyenkor nem történik magas inzulinszint kiválasztás, és ez nem fokozza az inzulinrezisztencia kockázatát.

A lassan felszívódó szénhidrátok közé tartozó salátákról itt olvashatsz.

 

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

Kulcs a Testhez - Testszerviz könyv

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A TESTHEZ KÖNYVRŐL!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás