7 ok, amiért állandó éhség gyötörhet

                        TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSHEZ!          


 

Köztudott, hogy a kamaszkorban csillapíthatatlan az étvágy, de mi van akkor, ha egy felnőtt küzd azzal, hogy egyre többet kell ennie, és emiatt egyre többet mutat a mérleg is.  Hiába eszünk, az éhségérzet nem múlik, vagy pár óra elteltével újra jön.

Milyen egészségügyi állapot húzódik meg e mögött?

Hét ilyen állapotot különíthetünk el egymástól:

  • Alacsony vércukorszint. Jellemzően cukorbetegség esetén jelentkezhet ez az állapot, amelynek a következő tünetei lehetnek: ingerlékenység, idegesség, reszketés vagy remegés, izzadás, erős szívdobogás, sápadt bőr.

 

  • Cukorbetegség, aminek az első jelei között lehet az állandó éhségérzet, fokozott szomjúság és vizelési inger. További tüneti lehetnek még a megmagyarázhatatlan testsúly csökkenés, látási problémák, folyamatos fáradtság, a sebek nehéz gyógyulása, zsibbadás és fájdalom a végtagokban.

Javaslatok cukorbetegség esetén

  • Pajzsmirigy túlműködés. Ilyenkor a pajzsmirigy által termelt hormon felgyorsítja az anyagcserét. Ez folyamatos éhségérzetet kelt a következő tünetekkel együtt: idegesség, fokozott légzés, fokozott szomjúság, szapora szívverés, izomgyengeség.

Pajzsmirigy problémákra megoldások

  • Premenstruációs szindróma. Bár nem minden nő tapasztal fokozott éhséget a menstruációja előtt, de elég gyakori, hogy ilyenkor sokan a hűtőt is képesek lennének felfalni. További idetartozó tünet lehet még a hangulatingadozás, puffadás, emésztési zavarok és a fáradtság.

PMS esetén megoldások

  • Nem elég alvás. Ilyenkor a hormonegyensúly felborulhat és sokkal fokozottabb lesz az éhséged, mint normálisan. Emellett a következőket tapasztalhatod meg ilyenkor: hangulatingadozás, bágyadtság, memóriazavar, koncentrációs zavar.

Alvásproblémák esetén 

  • Stressz. A folyamatos stressz megemeli a kortizol szintjét, ami fokozza az éhségérzetet. Ha stresszes vagy, akkor gyakori, hogy jobban kívánod a cukrosabb, zsírosabb élelmiszereket. Egyéb ide tartozó tünetek lehetnek még: fejfájás, fáradtság és ingerlékenység.

Stresszoldási javaslatok

  • Gyógyszerek mellékhatásai. Bizonyos gyógyszerek szedése mellett megnövekedett az éhségérzet. Ez ilyen készítményeknél fordul elő leggyakrabban: antihisztaminok (allergia elleni szerek), antidepresszánsok (nyugtatók) és szteroid gyulladáscsökkentők.

A fenti felsorolásból látható, hogy a vércukorszint szabályozása mennyire fontos.
A Testszerviz Vitalissimo webáruházban a
Testszerviz Fodros Kelpor és a Testszerviz Vidd Magaddal Zöld Turmixpor
nagyon hatékonyan támogatja a vércukorszint szinten tartását, és ezek a termékek olyan gyors segítséget nyújtanak, amelyek nem okoznak túlsúlyt.

Egészséges élelmiszereket itt találsz!

Zöldturmixpor

Myo-inozitol

Édesítőszerek

Máj tisztítás és méregtelenítés


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

MI RENDELKEZÜNK A VÁLASZOKKAL!

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket