A munkavállalók szemével

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Közel 2000 Testszerviz Wellbeing lépést követően egyre erőteljesebb és hitelesebb kép alakul ki arról, hogy a munkavállalók mit gondolnak az egészséges életmódról, milyen összefüggés van a teljesítmény, hatékonyság, táplálkozás, regenerálódás, munkahelyi környezet között.

Az eddigi személyes interjúk alapján a munkavállalók közel 73%-a úgy gondolja, hogy szüksége lenne az életmódjában korrekcióra. 90%-uk a táplálkozást jelölte meg, 85%-uk a mozgás szükségességét. (A kérdésre több választ is adhatott az interjú alany).

Érdekes, hogy nincs jellemző eltérés a fizikai és szellemi munkát végzők válaszai között.

Arra a kérdésre, hogy milyen az energia szintje 95%-ban úgy vélekedtek, hogy erőteljesen ingadozó. Délelőtt még relatíve magas, aztán délután erőteljesen esik, estére 70%-uk teljesen kimerült.

A munkavállalók szemével

A megkérdezettek 91%-a jelezte, hogy szüksége van segítségre ahhoz, hogy jobb formába legyen, és változtatni tudjon. 73%-uk már próbálkozott életmód váltással (táplálkozási rend, mozgás, fogyókúra, káros szenvedélyek elhagyása, több alvás stb).

Visszatérő probléma volt, hogy átmeneti sikereket értek el, és a változás nem volt tartós.

90%-uk igényelt segítséget, mindenekelőtt gyakorlatias előadásokat, szemináriumokat, workshopokat, személyes konzultációkat és támogatást az életmódváltás folyamatában. Gyakorlati tippeket, egyszerű megoldásokat, életszerű lépéseket szeretnének.

Ugyanakkor első helyen azt jelölték meg, hogy szükségük lenne a táplálkozás, mozgás, regenerálódás területeken stabil információkra, hogy ki tudják válogatni az információ-tengerből azokat, amik ténylegesen működnek. „Rendet a fejekben!” összegezhetnénk.

Minden munkavállaló pontosan látta, hogy a munkában való hatékonyságának alapja a személyes állapota.

A következtetés az, hogy érdemes a munkavállalókkal ezen a téren törődni, segíteni nekik és már középtávon (1-2 év alatt) a befektetett pénz 2-4-szeres megtérülésével lehet számolni.

Biztos lehet benne minden ügyvezető, HR szakember, hogy saját vállalatánál is hasonló arányok vannak.

A programok ott működnek jól, ahol a vezetők felismerik a helyes életmód, jobb fizikai állapot és a termelékenység, hatékonyság közötti összefüggéseket. Illetve a vezetők maguk is hajlandóak tenni saját maguk jobb formába hozásáért.

Ha ilyen vezető vagy, vagy ilyen a vezetőd a munkahelyeden, akkor egy kötetlen beszélgetés épp aktuális a wellbeing programról.

Klikk ide és jelezd, örömmel találkozunk veled!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket