A SZEGÉNYES ÉTREND EGYIK EREDMÉNYE!

       TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!          


 

Egyik eredmény: a hasi hízás vagy kövérség a viszcerális zsírokra vonatkozik, amik növelik a derék méretét. A viszcerális zsír tulajdonsága, hogy a hasfal és a belső szervek közé rakódik le.

A hasi hízáshoz hozzájárul:

1. A szegényes étrend

A leggyakoribb okok közé tartozik. Az egészségtelen gyorskaják lassítják az anyagcserét és hozzájárulnak a nagyobb derékméret kialakulásához. A finomított ételek, a fehér kenyér és a gyorséttermi ételek, mint pl. a tészta, szintén megkönnyítik a hasra történő hízást (intenzív inzulin választ provokálnak, mert a glikémiás indexük magas). Továbbá, a sok kalóriát tartalmazó étrend közvetlenül hozzájárul az elhízáshoz.

2. Testmozgás hiánya

Az ülő életmód az egyik fő oka a megmagyarázhatatlan súlygyarapodásnak. A testmozgás egy nélkülözhetetlen összetevője az egészséges életmódnak és hiánya hozzájárul a hízáshoz.

3. Stressz

A stressz szintén az egyik leggyakoribb kiváltó oka az extra kilók lerakódásának. Gyakran nem is vesszük észre, hogy a felszaladt kilók a stressz számlájára írhatóak. A stressz továbbá a szervezet kortizol kiválasztásában is szerepet játszik, ami serkenti a májat a túlzott cukor kiválasztására, amit viszont nem indokolt, így a szervezet nem képes lebontani azt. A túlzott cukornak köszönhetően a szervezet éhesebbnek érzi magát és arra kényszerít, hogy többet együnk. Mindez azt eredményezi, hogy a zsír könnyen lerakódik a has tájékán. részlet: drTihanyi.hu

Változtass fizikai állapotodon ITT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket