A túlsúly állhat a karrier útjába?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Egy több körös állásinterjú utolsó fordulóján már csak két jelölt verseng álmai pozíciójáért. Jó munkakörnyezet, kiemelkedő fizetés, előrelépési lehetőség, rugalmas munkaidő. Péter és Máté szakmai múltja és kvalitásai szinte megszólalásig hasonlítanak, szakmai szempontok alapján nehéz lenne dönteni, melyiküké legyen az állás. Végül Péter nyeri el a középvezetői pozíciót, Márk hazafelé pedig bosszúsan a sztereotípiákról gondolkozik, biztos benne, hogy 30 kiló túlsúlya állt karrierje útjába. De mi történt valójában?

Diszkrimináció?

Természetesen sosem fordulhat elő, hogy egy HR-es vagy fejvadász azért utasít el egy pályázót, mert az túlsúlyos, vagy azért részesít előnybe egy másikat, mert az dekoratívabb. Ez egész egyszerűen diszkrimináció lenne, ráadásul a fizikai adottságoktól teljesen független, szakmai értékek alapján dől el egy kiválasztási folyamat. Azonban a fenti történetben Márk valóban a túlsúlya miatt nem kapta meg a pozíciót, de nem diszkrimináció történt.

Valódi okok

Márk 30 kiló túlsúlyából adódóan igen komoly önértékelési zavarral küzd. Nem szereti a képet, amit a tükörben lát, nem érzi jól magát a bőrében, nem szereti a divatosnak közel sem mondható öltönyét, az egyetlent, amit a méretében talált. Az interjúk alatt mindvégig belső feszültség és frusztráció volt benne. Rossz életmódjának köszönhetően levert, és cseppet sem energikus.

Az ilyen emberi tulajdonságokat egy interjúztató pontosan érzi. A személyes beszélgetés során a magabiztos, határozott fellépés fél sikert jelent, kiváltképp, ha a pozícióval beosztottak is járnak...
Persze nem állítjuk, hogy ne lenne magabiztos, határozott túlsúlyos ember, de a hosszú évek tapasztalati azt mutatják, hogy ezek a tulajdonságok kéz a kézben járnak az egészséges önképpel, fitt testtel, és kiegyensúlyozott életmóddal. Ahogy a túlsúly a párkeresésre, épp úgy az álláskeresésre is kihat. És egyik sem a partner vagy a fejvadász rosszindulatából, hanem az egészségtelen életet élő ember fejéből fakad aki nem szereti eléggé önmagát, aki nem vigyáz kellőképp a testére.

Összetett probléma

A magunkba vetett bizalom hiánya mellett egy másik nagy probléma, hogy a magyar diákok nagy részét egyáltalán nem tanítják állást keresni. Felnőtt fejjel sem tudjuk, hogy kell jó önéletrajzot vagy motivációs levelet írni, mik a jó válaszok az álláshirdetések rettegett kérdéseire.
Ha kellő magabiztossággal már rendelkezel és elindultál az ideális test felé vezető úton, mutatunk egy szolgáltatást, ami olyan professzionálisan foglalkozik az álláskeresők komplex karriertervezésével, mint a Testszerviz az egészséggel.

A Karrierszerviz egy olyan egyedülálló szolgáltatás a magyar piacon, ahol fejvadászok készítik fel a pályázókat az interjúra, segítenek pályázati anyagaik összeállításában, LinkedIn adatlapjuk elkésztésében és még sok másban!

Ismerd meg szolgáltatásokat most! Itt az idő, hogy végre álmaid munkahelyén dolgozz.

ITT TUDSZ ÁTLÉPNI A KARRIERSZERVIZ WEBOLDALÁRA!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket