Az inzulinrezisztencia következményei

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Már az előtt, hogy a cukorbetegség kialakulna, számos komoly egészségügyi problémát eredményezhet az inzulinrezisztencia.

Mivel a petefészekben is nagy számban található inzulinreceptor, ezért ez a szerv is érzékenyen reagál a hormonszint változására: a magas inzulinszint összezavarja a petefészek  hormontermelő rendszerét.

Hatására a petefészek nagyobb mennyiségű tesztoszteront termel, ami hajhulláshoz, fokozott szőrösödéshez, valamint csökkent folliculus-stimuláló hormon termeléséhez vezet. A folyamat eredményeképpen akadályozottá válik a peteérés, és idővel policisztás ovárium szindróma, valamint hosszabb távon meddőség alakulhat ki.

Mivel a magasabb inzulinszint hatására felborul az anyagcsere, így könnyebben szaladnak fel a kilók, túlsúly, illetve elhízás alakul ki. Kezdetben különösen a hasi hízás jellemző, úgynevezett alma típusú: ilyenkor nemcsak a hasfal bőre alatt halmozódik fel a zsír, hanem belek és a zsigeri szervek körül is.

Mit tehetsz első lépésben?

Nézzük át étkezésed, életmódod és az alapján személyre szabottan alakítjuk ki a Neked megfelelő táplálkozást, mozgást, amit egy életen át tudsz majd alkalmazni.

Első lépés kitölteni az életminőség tesztet itt!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket