Az önbizalom összetevői

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!  

    


 

A hit magunkban, a kétség nélküli gondolat és cselekvés, hogy valamit el fogunk érni, mindenki által vágyott lét és működési forma.

A legtöbb dolognak úgy vágunk neki, főleg fiatalabb korban, hogy biztosak vagyunk benne, sikerülni fog, nem lehet, hogy ne úgy legyen, ahogy elterveztük. Ez a megfelelő hozzáállás az élethez. Ez a sikerhez vezető út legfontosabb eleme.

Aztán at idő múlásával szerzünk néhány kellemetlen tapasztalatot, és bennünket pár kudarc és egyre kisebb a hitünk abban, hogy sikerülni fog.

Az önbizalomnak számos összetevője van. Ezek közül kettő kiemelendő:

1. Mentális állapotunk

2. Fizikai állapotunk

A kettő természetesen együtt jár. Nem lehet valaki mentálisan a csúcson, ha testi problémákkal, fizikai nehézségekkel minden nap megküzdenie.

És fordítva is igaz. Ha testileg nem vagyok csúcs formában, akkor szellemileg és lelkileg sem az önbizalom tükröződik rajtam.

Egy elhízott ember kevésbé szívesen vesz részt társasági tevékenységekben. Egy beteg ember a betegségével van elfoglalva és nem a világ szép dolgaival. Egy fáradt ember a munkájában is ezt fogja mutatni. Egy elcsigázott, energia szegény szülő a gyermekeivel sem tud másként foglalkozni. Aki csak vonszolja a testét az életben, annak nem lesz kedve szinte semmihez. Lassan elfogy az önbizalma és a napokat csak úgy morzsolgatja, hogy éppen elteljen valahogy.

Biztos vagyok benne, hogy nem ez az élet értelme. Biztos vagyok benne, hogy így már nem bízhatunk magunkban, a siker el fog kerülni és az élet egy nagy kudarc halmazzá válik.

Egy fejvadász cég vezetője elmondta, hogy a munkakereső interjúknál már az első pillanatba, sokszor ránézésre eldönti a cégvezető, hogy van-e esélye a jelöltnek.

Fontos, hogy csillogó szemű, csinos, energiát tükröző, lelkes, önbizalommal teli legyen a jelölt. Egyébként nincs sok esélye.

Egy párkapcsolati szakember arról írt, hogy a meglátni és megszeretni dolog működik.

Meglátni. És fontos, hogy mit lát meg az ember. Vidám, lelkes, önbizalommal teli nőt, férfit, vagy olyat, akiről lerí, hogy elvesztette az életkedvét, nincs önbizalma.

Egy PR szakember arról beszélt, hogy a kommunikációban az önbizalom mennyire fontos, mennyire meghatározza az ember helyét a társadalomban elfoglalt helye tekintetében.

Mindenki szeretne sikeres lenni! Mindenki szereti, ha ránéznek és elismerően nyugtázzák a csinosságát, csillogását, önbizalmát.

A mi tapasztalatunk több, mint 1500 ügyfél után, hogy a javuló testi állapot, a javuló életminőség javuló és erősödő önbizalommal jár.

Siker, hogy rendbe hoztam magam, siker, hogy jobb a tükörbe nézni, siker, hogy energikusabb vagyok a mindennapokban. Ez az önbizalom visszaszerzésének egyik kulcsa.

És az önbizalom visszaszerzésével esély lesz arra, hogy újra sikeres, célokat megvalósító, boldog emberek legyünk.

Nézd meg a Siker rovatunkban azokat az embereket, akik csillogva mondják el, hogy hogyan változtatta meg az életüket a Testszerviz program.

Közös nevező náluk, hogy az önbizalmuk is visszatért.

Hisznek saját magukban, hisznek a Testszervizben.

ITT NÉZHETED MEG A SIKEREKET!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket