Az orvos mondja... 1.

Mi köze a stressznek az alakodhoz?

Képzeld a múlt héten az egyik ügyfelem félve jött el konzultációra, mert magában azt gondolta, hogy nem elég jó, nem elég kitartó, hiszen a héten nem csökkent a testsúlya.

Egyből kiszúrtam, hogy valami nincs rendben vele, pedig látszólag jól haladt a célja fele, mindig mosolygós és a hetek alatt egyre karcsúbb lett. Mégis most valami bántotta. A sokadik feltett kérdés után kiderült, hogy a héten azért nem értünk el egy újabb szép eredményt, mert ő ezt a sikertelenséget veszteségként élte meg.

Átnézve az ügyfélnaplóját, a táplálkozása szempontjából semmi kivetni valót nem találtam, viszont elmondta, hogy a héten sokat kellett dolgoznia nyomás alatt, és emiatt későn feküdt le, és ráadásul a családja is most egy nehéz időszakon megy keresztül. Ez természetesen rá is nagy hatással volt a héten.

Megnyugtattam, hogy ő nem rontott el semmit, és ezért nagyon büszke vagyok rá!

A siker elmaradásának oka a stressz volt, mert a stressz nagyon alattomos dolog! Akár 72 órára is leállíthatja a zsírégetést, megemelheti a pulzust és vérnyomást valamint izomgörcsöket okozhat főleg a vállöv területén.

A stressz ennél az ügyfelemnél is megállította a kívánatos zsírégetését, de nem jöttek rá újabb kilók, mivel már kialakult nála a helyes, személyre szabott táplálkozási szokása.

A további tanácsaim hatására ismét csillogott a szeme! Végre megértette mi történt vele. Újból lelkessé, vidámabbá vált és égett a tenni akarástól!

Üdvözlettel és baráti öleléssel,

dr. Suba Réka, belgyógyász rezidens/gyakornok orvos

További cikkek a Testszerviz Életmód magazinban!

Klikkelj ide!

Nézd meg hogyan segít a Testszerviz Anti-stressz csomag!

Itt találod!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket