Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Az orvos mondja 6. - Zöld utat a Zöldeknek!
Zöld utat a Zöldeknek...
Azt szinte már mindenki tudja, hogy a zöldségek egészségesek, de hogy a zöld színűek különösen fontosak és jótékonyak, azt is érdemes megjegyezni, sőt, ha lehet, akkor ezeket minden nap fogyasztani.
A zöld színű zöldségeink jótékony hatásukat a klorofillnek köszönhetik, ami ugyan nem vitamin, de egy nagyon fontos növényi pigmentanyag. Ez a zöld festékanyag ugyanis az, ami a napfénynek köszönheti létét, és szuper antioxidáns, vagyis fiatalít, méregtelenít, vagyis segít eltávolítani a szennyeződéseket és méreganyagokat a szervezetből, élénkít, serkent, felpörget, immunerősítő, mivel támogatja a fertőzésekkel szembeni ellenállóképességet, segíti a szervezetben a sejtépítést, regenerálást, javítja a bélflórát, és csökkenti, szabályozza a vér koleszterinszintjét, valamint gátolhatja a rákkeltő anyagok aktivitását.
A zöld színű ételeink emellett tele vannak magnéziummal, ami a kalcium mellett erősíti a csontokat is, amire elsősorban a nőknek érdemes odafigyelniük, a gyakori csontritkulás megelőzhető rendszeres és megfelelő magnéziumbevitellel, és ebben a zöldek is fontos szerepet kaphatnak. A magnézium segíti a D-vitamin hatásának kifejtését is, ami fontos az ételeinkben levő kalcium beépüléséhez.
A magnézium még nagyon fontos az idegrendszer számára is, amivel növeli a stressztűrő képességünket.
Zöld színű zöldségek és leveles saláták, mint a rukkola, madársaláta, spenót, sóska, fejes saláta, endívia, fodros kel, brokkoli, kelkáposzta, kelbimbó, karalábé, káposzta, uborka, póréhagyma, újhagyma, és ide sorolható még a spirulina is.
Ha nem tudod megoldani máshogy, akkor ajánlom neked a Testszerviz vidd magaddal Zöldturmixport! 2 dl vízben elkeverni egy púpos teáskanál port!
Üdvözlettel és baráti öleléssel,
dr. Suba Réka, belgyógyász
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!