Bió! Viszont...

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!



Ma a bio szó sokak számára egyet jelent az egészséges szóval. Szinte egyenlőségjelet tesznek közéjük. Ha egy boltra ki van írva, hogy Biobolt, vagy egy áruházban bio osztály van, a vásárlók szinte gondolkodás nélkül megveszik, hiszen bio, azaz egészséges.

Nem kevesen ki is használják ezt. Lépten nyomon bioboltok, biotermékek lesnek a gyanútlan, a címkét nem szívesen olvasókra, melyek kínálatának egy része emberi fogyasztásra alkalmatlan. Ez nem a boltos hibája, ő csak kirakja a bio cuccokat. Neked kell résen lenned és különbséget tenni a bio és egészséges között. Ez a te döntésed!

A minap a Nagykörúton betértem egy magát az egészség fellegvárának tituláló bioboltba. Na volt ott minden, mi szemnek szájnak ingere, ugyanakkor a testnek semmi szükség rájuk. Csokoládés biomüzli, teljes kiőrlésú búzakenyér, 100%-os gyümölcslé, ami tiszta cukor, bio édességek fruktózzal, és a csúcs a laktóz mentes kolbász volt. Ez olyan, mint Amerikában a zsírmentes ásványvíz. Azért marketingből jeles nekik, hiszen a legnagyobb forgalmat pont a zsírmentes ásványvíz hozza.

Egy másik nagyra nőtt áruház szalonnafelhozatala között a bioszalonna cukrot tartalmaz. Micsoda? Szalonnába cukor? Hogy került bele? Véletlenül kiborult a disznóvágásnál a cukor és beleborult a szalonnás kádba? Vagy a disznót cukorral etették? Egy nagy baromság az egész!

Biokenyér, biotej, biosajt, biocsoki, bio chips, biokolbász, bioszalonna, bio, bio, bio… A bio maga az egészség!?

Hát kérem ez egy nagy tévedés! Attól, hogy valami bio, még egyáltalán nem biztos, hogy emberi fogyasztásra alkalmas. Persze az remek, ha a testnek megfelelő tápanyag bio termesztésből származik. A bio az egy technológia, hogy valamit hogyan termesztenek, termelnek.

A biocukor attól mégis csak cukor, hogy a cukorrépát például nem permetezik. Egyik cukor sem jó! A biocukor annyiban jobb mégis talán, hogy nincs benne vegyszermaradvány. Egyébként szükségtelen az emberi szervezt számára ez is, az is.

Nézd meg a címkét, vedd a fáradtságot, hogy ésszel vásárolj és keress olyan élelmiszereket, ami jó a testednek. A többit pedig hagyd a fenébe. Semmi értelme.

VAGY VÁLASZD A TESTSZERVIZ PRÉMIUM WEBÁRUHÁZAT!

Mi megnéztük a címkéket helyetted!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket