70 – cél a 100

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

70 napja azt a játékot kezdtem játszani, hogy ha legalább 100 egymást követő napon legalább 40 percet tornázok (nem sportolás), akkor lesz esélyem, hogy megérjem a 100 évet, amit kitűztem magamnak célként.

Ez amolyan gyerekes játék, tudod, hogy ha úgy tudok menni az utcán, hogy nem lépek vonalra a járdán, vagy a térköveken, akkor valami jó fog velem történni. Vagy ha reggel elérem a villamost, akkor jó napom lesz. Vagy ha el tudom olvasni a villamos oldalán  a teljes hirdetési szöveget (az apró betűt is), akkor szerencsés nap jön.

Biztosan te is emlékszel ilyen játékokra. Na most ez a "mozgok minden nap" is ilyen játék.

Ma elértem a 70. napot. Jól megy, valahogy mindig bele tudom szorítani a 24 órába ezt a 40 percet. Az irodában, otthon, a parkban, ahol a kutyagyerekkel esténként sétálunk, valahogy belefér. Nem hittem volna, amikor elkezdtem. És most cél a 100!

Egy nagyon fontos megfigyelésem lett mindeközben. Azon túl, hogy igényemmé vált a mozgás, azon túl, hogy egyre erősebb vagyok, nem fáj semmim, jobban bírom a terhelést, valahogy a játékból megszületett a cél felé vezető út is. Rájöttem, hogy a cél (100 évig élni) akkor fog menni, ha valamit teszek érte. És a napi mozgás az pont az a valami, ami még kellett. A játék eszköz is lett, mely a cél felé elvezet.

És játszom minden nap, egyre nagyobb lendülettel, egyre szívesebben, egyre jobban. Az elején bizony kellett önkontroll, akarat, hogy fáradtan is belefogjak a 40 perc „tirnitorniba”. Ma már elképzelhetetlen, hogy ne csináljam. Egyszerűen azért, mert remekül vagyok tőle.

Hogy mit mozgok? Egyszerűen úgy szoktam megfogalmazni, hogy Bence torna. A Kulcs a mozgáshoz oktató és tréning videó szerzőjétől tanultam a gyakorlatokat a tréningjein. Majd a videóról levettem ezeket, magamnak összeállítottam azt, ami jól esik és örömet okoz. Na ez lett a saját Mozgástréning gyakorlat sorom.

Nem leszek egy olimpikon, nem leszek hatalmas súlyokat mozgató erőemelő, nem leszek maratonista, pusztán egy olyan ember, aki remekül van a bőrében és ez látszik is rajta. :-)

Mindössze ennyi és ez épp elég!

Próbáld ki! Napi 10 perc otthon, vagy az irodában.

Ez sokszor pont 10 perccel több, mint amennyit az ember tornázik, vagy a testedzéssel tölt.

Megéri! Csak kezd el!

ITT A LEHETŐSÉG!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket