A gluténérzékenység 7 szokatlan tünete

A glutén-intolerancia napjaink egyik leggyakoribb emésztési problémája, amely emberek millióinak életét nehezíti meg, akik nem tudnak búza-, árpa- és rozslisztből készülő péktermékeket fogyasztani. Ha mégis ennének, akkor a következő tünetek utalhatnak arra, hogy gluténérzékenységben szenvednek.

1. Szellemi kimerültség

Ez meglepő tünet lehet, de előfordulhat, főként azoknál a gyermekeknél, akik krónikus gyomorhurutban szenvednek. Ilyenkor a gyerek, vagy a felnőtt nem képes olyan szellemi tevékenységre, mint korábban, így többször kell pihennie.

2. Váratlan súlygyarapodás

Ez is a gluténérzékenység egyik jele lehet, főleg, ha a többi okokat sikerült kizárni. Ilyenkor a szervezetben felszívódási zavar, különböző gyulladások keletkezhetnek, amelyek hozzájárulnak az elhízáshoz.

3. Abnormálisan működő immunrendszer

Az úgynevezett IgA antitestek működése teljesen felborulhat azoknál, akik glutén-intoleranciában szenvednek. Ez pedig azért nem jó, mert az antitestek kulcsfontosságú szereppel bírnak, hogy a szervezetünk időben azonosítsa a kórokozókat, amelyeket majd megtámadhatnak a fehérvérsejtek.

4. Fogproblémák

Több tanulmány szól arról, hogy a gluténérzékenység miatt keletkező felszívódási zavarok hatására kevesebb kalcium épül be a szervezetbe, ami nem jó hír a csontok és a fogak egészségére nézve.

5. Fejfájás, migrén

A gluténérzékeny emberek gyakran küzdenek fejfájással. Egy tanulmány szerint a rendellenességben szenvedők 56 százalékánál alakul ki rendszeresen fejfájás.

6. Bőrproblémák

A gluténérzékenyeknél gyakran alakul ekcéma, pikkelysömör, pattanások, bőrgyulladások, égető, viszkető kiütések, ami gyakran a felszívódási zavarok számlájára írható.

7. Ízületi és izomfájdalmak

A gluténérzékenység miatt gyulladások is kialakulhatnak a szervezetben, amelyek kihatással lehetnek az ízületekre, valamint az izomzatra is.

Forrás: zoldujsag.hu

Ha a fentieket tapasztalod, akkor irány a gluténmentes élelmiszerek áruháza!

Kattints ide!




Sosem késő változtatni!

Ingyenes életminőség tesztünkkel most elindulhatsz életed egyik legnagyobb kalandján.

Csatlakozz több, mint 4000 sikeres életmódváltóhoz most!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket