Gócpontok a szájban! Nem elég az üde lehelet!

Amikor elkezd fájni a fogunk és arra kényszerülünk, hogy fogorvoshoz menjünk, ritkán gondolunk arra, hogy többet is tehetnénk a fogaink épségének megőrzéséért.

Az, hogy egy fogprobléma milyen további bajok forrása lehet, még kevesebbszer fordul meg a fejünkben, pedig ma már köztudott, hogy minden szervünk, szövetünk jó vagy rossz állapota befolyásolja az egész szervezetünk működését.

Így van ez egy gyulladt fog vagy íny esetében is.

Gyakran előfordul, hogy egy betegségből felgyógyulva rövid időn belül ismét jelentkeznek ugyanazok a tünetek, és tudjuk jól, hogy ez már a sokadik eset.

Ilyenkor a kezelőorvosunk javasolhatja az újra felerősödő betegség kiváltó, háttérben meghúzódó, további okának a megkeresését is, az úgynevezett góckutatást. Egy betegséggóc az, ami az adott betegség gyakori megjelenését kiváltja. Az ilyen góc leggyakrabban rejtett gyulladást okoz a szervezetünkben.

Bár a szervezetünkben sok ilyen góc lehet, ezek közül elég gyakori a fogaink vagy az ínyünk állapotával összefüggésbe hozható, lappangó gyulladást kiváltó állapot.

A fogászati eredetű gócok között gyakori az elhalt vagy gyökérkezelt fogak vagy gyökércsúcsok körüli gyulladás, az ínygyulladás, fogágygyulladás, illetve bölcsességfog gyulladás.

Ezért az egészségünk érdekében érdemes nagyobb figyelmet fordítani a fogaink és szánk egészségére, és megtudni minden titkot és fortélyt annak érdekében, hogy később elkerüljük ezeket az innen kiinduló gondokat.

Végezd el az „Őrizd meg a fogaidat!” online tanfolyamunkat, és tanuld meg dr. Jakab Imola doktornőtől, hogy pontosan mit nem mondott el neked soha a fogorvosod!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket