Hogyan pótolhatod a D-vitamint?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A D vitamin "zsírban oldódó vitamin. A szervezet napfény hatására képes előállítani az előanyagát. A D-vitamin fontos szerepet játszik a kalcium és a foszfor felszívódásában, részt vesz a csontképződés folyamatában, a kalcium és a foszfor beépülésébe a csontokba, fogakba. Ezért nélkülözhetetlen a fogak és a csontok egészséges fejlődéséhez, és a csontritkulás megelőzéséhez.

A D-vitamin fontos szerepet játszik az immunrendszer és az izmok működésében is. Ez vitamin segíti a vércukor megfelelő szintjének fenntartását, és véd a nehézfémek hormonrendszert romboló hatása ellen is.

Az újabb kutatások a D-vitamin hiánya és egyes rákbetegségek kialakulása között is összefüggést mutattak ki.

A legjobb D-vitamin források: a tojássárgája, a máj és más belsőségek, halak. Ennek a vitaminnak nincs jelentős növényi forrása."

Részlet Szabados Pál: Kulcs a tápanyagokhoz c. könyvéből. 

ITT TUDOD MEGRENDELNI!

Elektromos könyv formájában pedig itt érhető el!

A szervezetünk számára szükséges mennyiséghez képest az élelmiszereinkben elenyésző a D-vitamin-tartalom (kivéve a halmáj olajak), tehát pusztán étkezéssel nem tudjuk fedezni a D-vitamin-szükségletünket.

Ezekből nagy mennyiséget kellene naponta elfogyasztani, hogy elegendő vitaminhoz juthasson szervezetünk. A kielégítő vitaminellátottság feltétele a szabadlevegőn, napfényen való tartózkodás naponta minimum 15-30 percig.

(Ebben a helyzetben ezt elég nehéz megoldani. De mindenképp ragaszkodjunk hozzá, hogy menjünk ki a teraszra, üljünk ki az ablakba. Keressünk rá módot!)

Akár az elővitaminok, úgy a szintetikusan előállított D-vitaminok egyaránt a zsírokkal szívódnak fel a vékonybélből. A téli, késő őszi és kora tavaszi napsugárzás még nem elegendő a D-vitamin-képződéshez, ezért tanácsos ebben az időszakban a szintetikus D-vitamin-pótlás.

A D-vitamin-kiegészítést egyénre szabottan kell alkalmazni, figyelembe véve az életkort, az egészségi állapotot, az esetlegesen szedett gyógyszereket, a lakókörnyezetet, a szabad levegőn eltöltött időt stb. Egészséges ember számára az étrend-kiegészítő szedése nem jelent egészségügyi kockázatot, amennyiben betartja a szedési előírásokat. Fontos azonban, hogy kizárólag megbízható és jó minőségű terméket szedjünk.

Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/11785/a-d-vitamin-jelentosege-szervezetunkben

Töltsd fel a D-vitamin készleted itt!


 

Az olvasottak alapján is kiderült, hogy nagyon fontos most a helyes étrend, helyes regeneráció és helyes testmozgás kialakítása egy személyre szabott életmódváltással.

TE SE KÉSLEKEDJ TOVÁBB, KEZDD EL A TIÉDET MÉG MA!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket