Krónikus fáradtságban szenvedsz?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Amikor semmilyen megerőltető fizikai aktivitás vagy krónikus betegség nem indokolja folyamatos ólmos fáradtságunkat gyanakodhatunk mellékvese fáradtságra!

Az étel, amit megeszünk az első számú védekezés a mellékvese fáradtság ellen. A mellékvese támogató helyes táplálkozás,egyik előnye az, hogy nem kell orvoshoz mennünk ilyen-olyan tablettákért, ráadásul az egészséges étkezés az egész szervezetünkre jótékony hatással van!

Két fontos dolgot tehetünk:

  • Az egyik az, hogy elhagyjuk azokat az ételeket, melyek a mellékvese fáradtságot fokozzák.
  • A másik pedig az, hogy olyan ételeket kezdjünk el tudatosan fogyasztani, melyek hozzásegítenek ahhoz, hogy erőre kapjunk.

Többek között ez azt jelenti, hogy megfelelő időben és tápanyagban gazdag ételeket fogyasszunk. (pl. avokádó, brokkoli, fodros kel)

Mondanom sem kell, hogy a csendes gyulladást okozó, feldolgozott élelmiszerek nem tartoznak ide (péksütik, hasábburgonya, hamburgerek).

Nagyon oda kell arra is figyelnünk, hogy minden olyan élelmiszert iktassunk ki a táplálkozásunkból, melyekre intoleránsak vagy érzékenyek vagyunk.

Ezek kiszűrésére saját magunknak kell türelemmel és figyelemmel odafigyelnünk, de azt is elárulom hogy a cukor, koffein nem lesz a barátunk. Igen ide tartoznak a magas cukortartalmú gyümölcsök is. (szőlő, dinnye, akár banán)

A hatásos azonban az, hogy a zsírokat, fehérjét és lassan felszívódó szénhidrátokat kombináljuk minden étkezés alkalmával, ami segíti azt, hogy a nap folyamán folyamatosan kiegyensúlyozott energiát biztosítsunk a szervezetünk számára.

Nagyon fontos, hogy olyan ételeket, melyek túl gyorsan alakulnak energiává, mint pl. cukros italok és ropogtatni valók, a legtöbb csokiféle, gyorséttermi ételek, stb. nagyon hamar "kifárasztanak" bennünket!

Oldjuk meg együtt ezt a problémádat!

Személyre szabottan segítünk, hogy elérj egy jó életminőséget.

Ingyenes konzultációra itt tudsz jelentkezni!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket