Ma 50!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Ma 50!

10 nappal ezelőtt elkezdtem egy posztsorozatot, ahol számok következtek szép sorjában egymás után naponként. Többen kérdezték, hogy mi ez?

A Testszerviz Facebook oldalon volt, így a találgatások erre a témakörre vonatkoztak. Voltak akik megunták és feladták. Mások folyamatosan kérdezgetik, mondjam már meg ugyan.

Szóval! Ez nem más, mint egy motivációs játék saját magam motiválására. Augusztus 1-én elkezdtem egy mozgásprogramot, amit én állítottam össze magamnak és első sorban a kritikus területeket célozták meg a gyakorlatok. Hát, csukló, vállak, derék, csípő, melyek a sok üléstől és sok számítógépes munkától érezhetően nem voltak tökéletes formában. Ezeket a gyakorlatokat kiegészítettem saját testsúlyos erősítő feladatokkal és nyújtásokkal. A mintákat a Kulcs a mozgáshoz oktató és tréning videóról válogattam és raktam össze saját kedvem szerint. Gárdus Bence anyaga meghatározó a testmozgásom szempontjából. Megértettem az elmélet részben, hogy a test hogyan mozog, milyen összefüggések vannak a testrészek, ízületek, izmok között. Megértettem, hogy naponta 15-20 perc mozgás sokkal többet ér, mint hetente 3X1 óra edzés. Hogy a test ahhoz alkalmazkodik, amit csinálnia kell, így alkalmazkodik a napi 40 perc tronámhoz.

Jól vagyok jelentem, erősödök, feszesedek, a tartásom rendben, nem fáj semmim és élvezem a mozgást.

Immár 50 napja, minden nap 30-40 percet mozgok. Lehet, hogy ez semmiségnek tűnik, ugyanakkor nekem egy remek dolog. Nincs kihagyás, nincs „most inkább pihenek”, és az életem szerves részévé vált.

Mint ahogy enni sem hetente 3-szor eszünk, és nem 3-szor alszunk sokat, így a mozgásnak is az az értelme számomra, hogy rendszeres legyen.

Először 1 hónapra gondoltam, aztán annyira beépült és jól esik, hogy rájöttem, erre minden nap szükségem van. Nem mellékesen oldja a feszültséget, a stresszt.

Mostantól nem fogom minden nap írni, hogy ennyi, vagy annyi. Talán a kerek fordulónapokon igen. Nem ez a lényeg. A lényeg, hogy eljutottam oda, hogy a mozgás létszükségletből lételemmé vált!

Javaslom kezd el te is! Napi 10 perc? Akkor annyival. A Kulcs a mozgáshoz oktató és tréning videó mindenképpen remek kiindulási pont!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket